Noticias

Finalitza el projecte de museïtzació del conjunt hidràulic de Can Burgos.

13 maig, 2019

El  passat mes de juliol  es començaren les  excavacions arqueològiques a la zona de Can Burgos i es va posar en marxa un projecte de museïtzació de les troballes. Es tracta d’un conjunt de 9 localitzats de manera casual durant els treballs de creació d’una nova zona verda pública.

Amb la museïtzació  finalitzada, algunes de les troballes d’aquest conjunt hidràulic han quedat a la vista, a més, se n’ha fet un 3D  de l’interior. El  cost total de les tasques de museïtzació  ha estat de 15.961,76 euros.

El conjunt hidràulic de Can Burgos consta d’una sèrie de nou aljubs, set dels quals presenten una planta rectangular, un té forma de L i el de l’extrem sud-est planta circular. Tots ells estan connectats pels fronts curts a través d’un doble arc superposat. Els aljubs ocupen una superfície lineal de 23,85 m, organitzats en dos filades que formen un angle de 70º entre si. En el seu interior hi cabrien, aproximadament, unes 64 tones d’aigua.

Aquest matí, el regidor de Patrimoni, Paco Ramón “Palleva”, acompanyat de l’arqueòloga Glenda Graciani, s’han apropat a la zona, on s’han instal·lat uns plafons informatius amb un codi QR. Aquest dóna accés a l’enllaç del web municipal on s’hi  ha penjat la recreació  i una recreació  3D amb tota la informació  obtinguda durant el  procés de treball arqueològic.

També es pot trobar la presentació  entrant directament al  web de l’Ajuntament, www.santjosep.org, a l’apartat “Cultura i Patrimoni”:  https://www.santjosep.org/el-teu-municipi/cultura-i-patrimoni/conjunt-hidraulic-can-burgos/