Noticias

Inauguració de l’exposició de les imatges del Certamen Audiovisual per la Conservació de la Mar Balear MARE a l’Auditori Caló de s’Oli

20 juliol, 2021

«Aquest és un dia molt esperat a Cala de Bou, que no només estrena un centre cultural que serà un element icònic de la badia de Portmany, sinó que ho fa amb una exposició de primer nivell, que impactarà per la qualitat de les imatges i ens ajudarà a conscienciar a tota la ciutadania de la importància de cuidar el nostre entorn i la fragilitat del medi marí», ha dit l’alcalde, Ángel Luis Guerrero, en la inauguració de la mostra del Certamen Audiovisual per la Conservació de la Mar Balear MARE, que promou la Fundació Marilles i que arriba a Eivissa gràcies a la col·laboració del Fòrum Marí.

Guerrero ha convidat també els assistents a «gaudir d’aquest espai que volem que els vesins i vesines de Cala de Bou es facin seu i el sentin com a propi, perquè són ells i elles els que li han de donar vida a aquest recinte». Ha afegit que és la primera infraestructura «de la transformació que estam fent a Cala de Bou per fer que aquesta zona visqui de cara a la mar i no d’esquenes com ha estat fins ara» i ha recordat que ja s’estan donant les primeres passes en la construcció del passeig marítim que unirà tota la badia, des de Port des Torrent fins a Cala Gració.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Cristina Ribas, ha anunciat que a partir del proper cap de setmana, es Caló de s’Oli acollirà actuacions musicals cada cap setmana per acompanyar els visitants a l’exposició.

La inauguració de l’exposició MARE ha comptat amb la participació de la coordinadora del certamen, Sara García Betorz, que ha fet una explicació dels elements que integren la mostra i les fotografies i vídeos que «ens ajuden a descobrir els valors del nostre medi marí, amb unes ecosistemes que són uns grans desconeguts per a la majoria de les persones, fins i tot aquelles que hi vivim tant a prop».

Després del recorregut comentat per García Betorz pels 40 panells que formen la mostra, on les espectaculars imatges de la primera edició del Certamen Audiovisual per a la Conservació del Mar Balear es combina amb els coneixements que tenim del medi i els perills que l’amenacen. La coordinadora de MARE ha convidat a participar en la segona edició del certamen, de la que es poden informar a través de www.marebalear.org i ha agraït la generositat dels fotògrafs que hi col·laboren per aconseguir el resultat «tan espectacular» de la primera edició.Durant la inauguració s’ha impartit una masterclass a càrrec dels responsables de Hakawatifilm, Ofelia de Pablo i Javier Zurita, i que porta per títol ‘El poder de la fotosub per canviar el món’. L’acte s’ha tancat amb la música de Víctor Gressely

De Pablo i Zurita porten des de 2011 creant continguts audiovisuals per mitjans tan prestigiosos com The Guardian, National Geographic Magazine, The New York Times, Channel 4, CNN+ o Der Spiegel, per nomenar-ne uns quants. Per aquesta tasca, el tàndem de periodistes i cienaestes han rebut distints guardons, el més recent és la nominació als Wildscreen Festival, el més important en l’àmbit del documental per la conservació de la natura, pel seu treball ‘Sharing the Land’, centrat en la coexistència d’humans i llops. Tots dos han explicat la seva evolució des del fotoperiodisme centrat en la denúncia de les violacions dels drets humans a la reivindicació de la protecció de l’entorn que caracteritza els seus últims treballs en una sessió molt inspiradora en què s’han projectat alguns d’aquests últims reportatges.

L’acte s’ha clos amb la música de Víctor Gressely i la seva banda, acompanyant la posta de sol, un dels moments més increïbles per apreciar l’arquitectura del nou auditori del municipi de Sant Josep, pels jocs de llums que reflexa la seva façana orientada a l’ocàs.

L’exposició es podrà visitar a partir de demà en horari de matí, entre les 10 i les 13.30 hores, a més de durant els esdeveniments culturals que es programin as Caló de s’Oli, fins el proper 29 d’agost. Durant aquest temps, els voluntaris de Salvem sa Badia s’ocuparan de dinamitzar les visites a l’exposició.