Noticias

Ja és obert el termini per a presentar els treballs que optin als premis de la IV Edició del Certamen Fotogràfic Dones 2021, dotats amb 1.200 euros en material fotogràfic per a les imatges que millor representin la visió del món amb ulls de dones

12 febrer, 2021

Avui s’ha obert el termini per presentar les imatges que vulguin participar en la IV Edició del Certamen Fotogràfic Dones 2021, que romandrà obert fins el proper 12 de març. Els guardons es donaran a conèixer per part de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia el proper 27 de març, segons s’estableix a les bases. El concurs busca premiar les fotografies que millor representin la visió del món amb ulls de dones, tant aquelles que recullin l’evolució de la dona i el seu present en la història, les seves reivindicacions, l’art, la cultura, les tradicions i costums, la modernitat, el treball i la vida social, familiar i quotidiana, en definitiva, qualsevol manifestació en la vida de la dona, que és la temàtica que es demana a les bases per als treballs que optin al certamen. «El concurs fotogràfic Dones s’ha anat consolidant al llarg de les tres primeres edicions i rebem cada vegada material de més bona qualitat en l’objectiu que perseguim amb aquesta iniciativa: visibilitzar la dona i les seves problemàtiques i reivindicar l’art amb perspectiva de gènere», ha dit la regidora d’Igualtat, Guadalupe Nauda.

El màxim de fotografies que pot presentar cada persona participant són dues, que hauran de ser obligatòriament en format digital. La qualitat mínima i màxima que han de tenir aquestes imatges queda especificada a les bases en un màxim de 9 MB i han d’anar acompanyades d’un text explicatiu per cada una d’elles amb un màxim de 40 paraules. Cada fotografia haurà d’anar titulada en el nom de l’arxiu, que en cap cas pot ser el que genera la càmera per defecte de manera automàtica. La participació està restringida a persones majors d’edat residents a l’illa.

Els treballs que compleixin els requisits podran optar a algun dels tres premis previstos: Material fotogràfic per valor de 600 euros per a la imatge guanyadora; 400 euros en equipament per a la segona i 200 per a la tercera.

El jurat està presidit per Nauda, i el completen una persona representant cada associació de dones del municipi i entitats col·laboradores, una persona qualificada en fotografia i una altra que serà tècnica de l’Ajuntament. Entre tots ells triaran 12 imatges finalistes, de les que s’escolliran les tres guanyadores valorant la creativitat, la representativitat i la qualitat de les obres presentades. Si així s’estima oportú, també poden declarar desert algun dels premis.