Noticias

La Biblioteca de Cala de Bou de l’Ajuntament de Sant Josep posa en marxa el projecte ‘La màquina de lectors i lectores’ per fomentar la lectura entre els infants i jóvens situant el centre com a referent educatiu i cultural

25 juny, 2020

La Biblioteca de Cala de Bou posa en marxa aquest estiu una iniciativa pionera per fomentar la lectura entre els infants i jóvens del municipi. Amb la idea d’estendre l’hàbit de llegir sorgeix ‘La màquina dels lectors i lectores’, un projecte en què la biblioteca se situa com a referent educatiu i cultural en uns moments en què és necessari que des de tots els serveis, aprofitant els seus recursos, «s’ofereixin opcions per compensar les mancances educatives que puguin derivar-se de la falta d’assistència a l’escola que ha provocat l’estat d’alerta», ha recordat la regidora de Cultura, Cristina Ribas. La inscripció al programa ja és oberta i trobades per a participar-hi començaran el proper dijous, 1 de juliol.

La màquina de fer lectors i lectores arribarà a Cala de Bou per oferir un temps dedicat a activitats lúdiques orientades a incrementar les competències lectores dels participants. S’han organitzat sessions que es realitzaran cada dilluns, dimecres i divendres de les 10.30 a les 12.30 del matí i els dimarts i dijous de les 16 a les 18 hores. Els horaris s’ampliaran en cas que es consideri necessari.

Els participants rebran el seu carnet amb el seu nom lector, que escolliran ells per les seves aficions i gustos de lectura. Durant les sessions, aniran remuntant posicions en la Piràmide de la Lectura, començant pel primer nivell. Al llarg del projecte, per ascendir a la piràmide, hauran de superar reptes personalitzats que els proporcionaran reconeixements i petites recompenses fins a arribar al cimerol, on esdevindran superlectors i superlectores.

Per superar els reptes, els lectors hauran d’activar diferents competències i habilitats, que van des de practicar la comprensió lectora a la seva creativitat. Seran reptes com ara imaginar una nova portada per un relat o inventar-se un final diferent. Podran esdevenir ajudants del bibliotecari, que alhora els acompanyarà en aquest procés orientant les lectures i motivant els participants.

En definitiva, des de la Biblioteca de Cala de Bou es vol col·laborar «a enriquir el temps d’estiu dels petits lectors i lectores amb una proposta educativa i engrescadora», afegeixen des del centre.

A l’enllaç següent trobareu més informació sobre el projecte:

https://view.genial.ly/5ee1df093122700da54b43cf/presentation-projecte-lector-cala-de-bou