Notícies

La Mesa de Turisme fa una valoració positiva de la temporada i encara la pròxima amb optimisme

14 desembre, 2017

La Mesa de Turisme, integrada per representants de les administracions i del sector turístic, s’ha reunit aquest matí a l’Ajuntament de Sant Josep. L’alcalde, Josep Marí Ribas, ha presidit una reunió a on totes les parts han coincidit en fer una bona valoració general del funcionament de la temporada i en unes previsions positives de cara a l’any vinent. Segons els informes d’Exceltur que s’han posat sobre la taula, Sant Josep és un dels 7 municipis d’Espanya amb major nivell d’ingressos mitjans per habitació i a on més augmenta la creació de llocs de feina.

Per part de les institucions també han participat a la Mesa el director insular de Turisme, Vicent Torres, la regidora de Turisme, Helena Benlloch, la de Medi Ambient i Platges, Neus Marí, i representants dels diferents partits de l’oposició.  Hi han assistit a més a més els responsables de la patronal hotelera i d’associacions d’empresaris del sector turístic.

La regidora ha explicat que les oficines de turisme de Sant Josep,  Cala de Bou i Platja d’en Bossa han rebut aquesta temporada prop de 10.000 persones. A Sant Josep es detecta un perfil de turisme familiar, interessat en gastronomia, oferta cultural i excursions, mentre que a les altres dues oficines l’usuari sol ser més jove i busca informació sobre platges, oci nocturn i mercats hippies.  Benlloch ha destacat també l’èxit de les estratègies online, a través de la web www.santjosep.net i de les xarxes socials. Així, la presència del municipi online proporcionarà durant el 2017 una visibilitat anual d’aproximadament 6,2 milions d’impactes, en part gràcies a l’estratègia d’incrementar la producció de vídeos.

Per part del sector, han volgut fer patent la seua satisfacció per les iniciatives que pròximament es posaran en marxa a la zona de la Badia de Portmany, com la reforma i ampliació de la Unitat Bàsica de Salut, la construcció de l’auditori del Caló de s’Oli i el projecte de reordenació de la badia que ha rebut finançament de l’impost turístic i que es farà conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Antoni. Els empresaris també han valorat molt positivament la gestió de les platges, destacant les ràpides actuacions per part de l’Ajuntament després dels temporals.

Finalment, s’ha tractat la problemàtica de l’alga invasora a les aigües Cala Tarida i Cala Vedella. L’Ajuntament ha anunciat que l’any que ve contribuirà amb una partida en els sistemes de regeneració d’aigües d’aquestes dues platges.