Noticias

La Policia Local de Sant Josep de sa Talaia ha realitzat gairebé un centenar de controls de seguretat des del decret de l’estat d’alarma i ha denunciat un total de 39 persones i n’ha identificat unes altres 306 que s’estaven al carrer tot i el confinament

23 març, 2020

La Policia Local de Sant Josep de sa Talaia ha denunciat 39 persones que es trobaven al carrer sense una causa justificada tot i l’estat d’alerta fins ahir a les 20 hores. Des que es va decretat aquesta situació d’alarma per part del Govern central, fa una setmana, també s’ha identificat unes altres 306 persones que varen ser apercebudes per incomplir l’ordre de confinament o arrel dels dubtes sobre les raons amb que justificaren la seva presència al carrer als funcionaris. A més, en aquesta setmana els policies de Sant Josep han efectuat gairebé un centenar de controls, 26 dels quals es centraren en comprovar el tancament de les activitats que havien de cessar durant l’estat d’alarma i uns altres 63 tenien per objecte vetllar pel compliment de les restriccions entre la població.

Pel que fa a les denúncies a persones que han incomplit l’ordre de romandre a casa, la resposta dels funcionaris ha estat «gradual segons han avançat els dies, des de l’apercebiment inicial a persones que potser no coneixien l’abast de la mesura fins arribar a la sanció, que pot anar dels 600 als 3.001 euros», ha informat el tinent d’alcalde de Governació, Angel Luis Guerrero. En aquest sentit, el nombre de denúncies ha augmentat als últims dies, de les 4 efectuades el 16 de març a les 21 interposades ahir dissabte, 21 de març.

En alguns casos, a més, s’ha donat un comportament agreujant com el cas d’un conductor que ahir mateix va fugir d’un control de trànsit. Com en una anterior ocasió, la fugida ha acabat amb l’accident del vehicle i, en sotmetre el conductor a a prova d’alcoholèmia, aquesta ha donat positiu. A més, ha estat denunciat per portar un bat de beisbol al cotxe.

Els casos on la persona ha estat identificada i apercebuda de la prohibició de transitar els carrers també ha experimentat una evolució creixent, així que de les 16 de dia 16 de març han passat a les 100 identificades ahir.

En quant al control de l’activitat comercial afectada per l’estat d’alarma, ha passat just el contrari: inicialment es varen apercebre un major nombre d’establiments, però amb el pas dels dies han baixat les incidències.

Des de l’Ajuntament de Sant Josep es vol destacar, en tot cas, l’elevat grau de compliment de les restriccions decretades pel Govern central per tal de trencar la cadena de propagació del coronavirus, «un fet que demostra la forta conscienciació de la nostra ciutadania davant el risc de contagi i la responsabilitat amb que la majoria de la població està respectant unes mesures que són pel bé de tots», ha dit Guerrero, que ha recalcat que «quan abans ens quedem tots a casa, més aviat podrem recuperar la normalitat i gaudir dels nostres carrers. Els pocs casos de ciutadans incívics ens perjudiquen a tota la resta, ara més que mai».