Noticias

La Policia Local de Sant Josep denuncia per incomplir les restriccions de moviment en vigor a un motorista sense permís de conduir que es va accidentar després de fugir d’un control policial i contra el que s’actuarà penalment per diversos delictes

17 març, 2020

La Policia Local de Sant Josep de sa Talaia ha denunciat la primera persona per desobeir el decret d’estat d’alarma. Es tracta d’un motorista que va fugir d’un control de seguretat i va patir un accident mentre mirava d’escapar dels agents, resultat del qual va haver de ser traslladat a l’hospital de Can Misses amb la fractura d’una cama. El pilot no disposava de permís de conduir, circulava sense casc i amb la ITV caducada i se’l va trobar en possessió de marihuana, fets pels que també ha estat denunciat per càrrecs penals.

L’home, de 36 anys, circulava la matinada passada, devers les 2.30 hores, per la carretera de Sant Agustí quan es va topar amb un control de trànsit habilitat per vetllar que els ciutadans respectessin les restriccions de moviment en vigor des de l’activació de l’estat d’alarma decretat pel Govern central. El pilot va ignorar les ordres d’aturar-se dels agents i va iniciar una fugida, que va acabar al municipi veí de Sant Antoni, on el motorista va perdre el control del vehicle i es va accidentar.

Un cop atès pels serveis sanitaris del 061, els agents requeriren la documentació del motorista, que va resultar que no disposava de permís de circulació de cap tipus en vigor. A més, la moto que portava tenia la ITV caducada i se’l va trobar en possessió d’una quantitat del que sembla que era marihuana.

El motorista va estar traslladat després pel 061 a l’hospital de Can Misses, i ha quedat pendent de cita a dependències judicials on haurà de comparèixer en qualitat de persona investigada, no detinguda, arrel de les diverses infraccions detectades.

Els agents han interposat denúncies penals contra ell per desobeir l’autoritat, conducció temerària, per no portar el casc obligatori i per tinença d’estupefaents, a més de per desobeir el decret del 14 de març pel qual el Govern central activa l’estat d’alarma.

Donat que l’accident es va produir al termini municipal de Sant Antoni, els agents locals d’aquest municipi es van fer càrrec de la instrucció del sinistre. Pel que fa als càrrecs penals als que s’enfronta, la instrucció de les denúncies corresponents ha estat assumida pel cos de Sant Josep.