Noticias

La programació cultural del mes d’octubre a Sant Josep arriba carregada de música, cinema, art i cultura popular amb un nou format d’agenda més manejable i ecològic

30 setembre, 2019

PROGRAMA OCTUBRE CAN JERONI redesL’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha editat la seva agenda cultural corresponent al mes d’octubre en un nou format, més reduït que el que hi havia fins ara, consistent en un tríptic plegable, que la fa més manejable i fàcil de consultar, també si es fa des d’un dispositiu mòbil. Pel que fa al contingut, el desè més de l’any porta interessants actuacions musicals com el recital del quartet Alauda, integrat per músics internacionals –entre ells l’eivissenca Cristina Prats- i amb un impressionant currículum d’èxits a l’escenari, que serà aquest proper dissabte, 6 d’octubre, al Centre de Cultura Can Jeroni.

A més, segueixen les actuacions del Cicle de Concerts de Tardor a l’Orgue de l’església de Sant Josep amb ‘Canticum’, a càrrec del Cor Isquione català, que posa fi a aquesta temporada el proper 19 d’octubre. El virtuosisme a  la guitarra de Ferran Pisà tanca el capítol musical de l’agenda el proper 26 d’octubre.

Aquest també és el mes del retorn del cinema més interessant en versió original, amb la projecció de la producció islandesa ‘La dona de la muntanya’ (11 d’octubre), la història real d’un lladre de bancs ‘The old man and the gun’ (18 d’octubre) filmada per David Lowery i la última producció de Clint Eastwood, ‘The mule’ (25 d’octubre). Totes molt bones raons per acudir al Centre de Cultura Can Jeroni. Com sempre, els passis són cada divendres a les 20.30 hores.

Pel que fa a l’art, destaca la mostra ‘Tiempo de retornos’, amb ceràmiques de Laurato ‘Tito’ Valenzuela Arqueros, que es podrà visitar de l’11 i fins el 27 d’octubre. Les peces del creador xilè es podran visitar a Can Jeroni de dimars a diumenge de les 10.30 a les 13.30 i de dijous a diumenge de 18.30 a 21.00.

Fins el 12 d’octubre es segueix celebrant cada dissabte una nova edició del Mercat de Sant Josep, amb tot de productes artesans, ecològics i locals i amb un interessant taller cada setmana a les 11.30 hores.

Continuen també els cursos de cultura eivissenca organitzats per l’Associació de Vesins de Cala Vedella al  restaurant Can Jaume. En aquests tallers que es realitzen els matins de cada dissabte es pot aprendre la llengua pròpia de les illes i també les manifestacions culturals més típiques d’Eivissa, en jornades temàtiques que començaren el passat 14 de setembre i seguiran fins el proper 4 de novembre.

Val a dir que a més d’aquestes activitats, durant el mes d’octubre arriben esdeveniments tant assenyalats com la Fira de la Sal, que tendrà lloc el cap de setmana del 26 al 27 d’octubre amb una amplia programació d’events que es donaran a conèixer en un programa específic. És el cas també de les festes patronals que se celebren aquest mes; les de Santa Teresa des Cubells (de l’11 d’octubre a l’1 de novembre)  i Cala de Bou i Port des Torrent (de l’11 al 19 d’octubre).

 

Sant Josep de sa Talaia, 30  de setembre de 2019