Noticias

La remodelació de la Badia de Portmany estrena web, a través de la què s’informarà a la ciutadania de les últimes novetats del projecte

26 febrer, 2021

L’ambiciosa transformació que es projecta per la Badia de Portmany ja té el seu propi web, https://www.badiadeportmany.org/, a través del qual s’informarà puntualment a la ciutadania de la marxa d’aquesta important actuació. L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la regidoria de Contractació, ha presentat aquest matí la nova web que informa de manera monogràfica de la transformació prevista de la Badia de Portmany, amb un pressupost proper als 20 milions d’euros aportats a través del Fons per l’Impuls del Turisme Sostenible, el Consell d’Eivissa i els ajuntaments de Sant Josep i Sant Antoni, que comparteixen la badia. Aquest web s’actualitzarà de manera constant amb les novetats que vagin sorgint en aquest projecte.

El web s’obre amb una recreació de l’aspecte que tendrà tot aquest entorn després de la reforma que permetrà dotar-lo d’un important passeig litoral de baix impacte de més de 10 kilòmetres de llargada. L’animació permet aturar-se de manera virtual en els punts més destacats de tot el projecte i fer-se una idea del resultat.

De manera interactiva, el portal permet repassar tot el litoral de la Badia sobre un mapa on estan destacades les principals intervencions previstes, el que dóna una idea de l’abast de l’àmbit on s’actuarà.

És important també recordar a través del web els objectius que persegueix aquesta inversió, que van més enllà de la renovació estètica i recuperació de l’àmbit litoral, sinó que busquen també actuar sobre els principals impactes que pateix aquest entorn, resseguint el compromís de buscar una major sostenibilitat en el turisme d’aquest important enclavament.

Un altre apartat recull les últimes notícies aparegudes en relació al projecte d’ordenació de la costa des de Port des Torrent fins a Cala Gració-Cala Gracioneta i, en un altre, l’evolució de la complicada gestació d’aquesta inversió, des de la seva presentació al Govern com a proposta conjunta dels dos municipis afectats: Sant Josep i Sant Antoni, fins a la formalització del contracte amb la UTE que ha obtingut la contracta per dissenyar tota l’actuació, formada per High Office Uno SLP, Neos Maritime Consulting SL i Gestión de Puertos y Litorales Sostenible SL.

Val a dir que aquest web es seguirà actualitzant així com es vagin produint noves actuacions. De fet, les actualitzacions seran molt més habituals a partir que puguin començar les feines sobre el terreny, un cop l’oficina tècnica de gestió del projecte –que assumeix Decode Ingenieria completi la tramitació davant totes les instàncies afectades.

A través del web també es proporcionen distintes opcions a la ciutadania per poder contactar i rebre més informació sobre el projecte.

La reordenació de la Badia des de Port des Torrent fins a Cala Gració-Cala Gracioneta rep una aportació de més de 10 milions d’euros de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes i uns altres 5,1 milions d’euros del Consell d’Eivissa. Els dos ajuntaments aporten el 25% restant en proporció a les obres que es faran dins cada termini. Així, Sant Josep aporta més de 4,1 milions d’euros, corresponents al 80% de la inversió que es farà al seu territori, mentre Sant Antoni aporta el milió d’euros restant.