Noticias

L’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia posa en marxa el primer programa de formació i ocupació “Sant Josep recicla”

10 maig, 2019

Aquest matí, l’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, acompanyat de la regidora de Medi Ambient, Neus Marí Planells, i la directora del taller, Carolina Orvay, ha presentat a les instal·lacions del viver municipal el primer programa de formació i ocupació mediambiental “Sant Josep recicla”.

El Programa SOIB 30 “Sant Josep recicla” està dirigit a persones desocupades de 30 anys o més, i combina formació teòrica i experiència pràctica al llarg del projecte i en el marc d’un contracte de formació i aprenentatge que té per objectiu millorar les aptituds i les competències professionals de les persones que hi participen. Aquest programa, que combina 750 hores de formació teòrica i, a més, experiència pràctica, es va iniciar el passat 20 de març de 2019 i té una durada de 12 mesos.

Sant Josep recicla” està finançat amb fons de la LXIV Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals i compta amb un pressupost de 233.175,98 €.

L’alumnat treballador que el finalitzi amb èxit, obtindrà el Certificat de Professionalitat de Nivell 1 “Operacions auxiliars de serveis administratius i generals”. A més també rebrà formació en anglès (A1 i A2), en informàtica i internet (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), inserció laboral, tècniques de recerca de feina, i en sensibilització en Igualtat d’Oportunitats

L’objectiu de “Sant Josep recicla” és dinamitzar i potenciar la participació ciutadana, tant entre veïns, comerciants, empreses i visitants, com entre els mateixos residents, amb diferents actuacions de conscienciació i sensibilització envers el reciclatge i el medi ambient a partir de la informació i la comunicació ambiental. D’aquesta manera, es realitzaran diverses actuacions com una recollida de micro plàstics al litoral del municipi, accions de divulgació a platges i zones verdes, foment de la recollida selectiva, conscienciació o sessions pràctiques a centres escolars entre d’altres.