Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep acaba les obres de reforç del ferm de la carretera des Cubells a Cala d’Hort, que han tengut un cost superior al mig milió d’euros

16 març, 2023

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha completat les feines de reforç del ferm a la carretera d’accés a Cala d’Hort des des Cubells, un traçat de poc mes de cinc kilòmetres, que s’havia anat deteriorant per causa de l’elevat trànsit d’aquesta via, sobre tot als mesos d’estiu, i que també inclou vehicles pesants. El tinent d’alcalde d’Obres Públiques, Pere Ribas, ha recordat que l’Ajuntament ha invertit en bona part de la xarxa municipal de carreteres i camins d’aquesta zona, com la recent renovació de la carretera de Davall sa Serra, per uns altres 521.000 euros, «perquè són vies revirades i en les que és especialment important que el ferm estigui en bones condicions per tal de donar més seguretat a la circulació». Ribas també ha recordat que l’Ajuntament rep queixes dels vesins de tota aquesta part del municipi per l’estat de la carretera PMV-301-1, que va des Cubells a Sant Josep, en la que «es requereix una intervenció del Consell, que n’és el titular i fa temps que no hi realitza cap inversió».

Les feines de renovació han tengut una durada de quatre setmanes i s’han estés a tota la longitud de la via, de sis metres d’amplada, des de la intersecció amb la carretera PMV-803-1 i fins a l’aparcament situat a la zona del mirador sobre Cala d’Hort.

Per establir les tasques a realitzar durant l’obra, es va fer una inspecció de tot el traçat fruit de la qual es varen enumerar les deficiències i desperfectes que presentava la via, amb esquerdes i crivells a diversos punts, quartejats de la malla de la calçada així com peladures i roderes. A la via s’hi han fet successives reparacions per tal de mantenir-la operativa, com a resultat, s’hi acumulen a alguns punts els pegats d’asfalt. Tot plegat, aconsellava renovar el ferm i reforçar tot el traçat per preparar-lo pels propers anys.