Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep acull el proper dissabte, 5 d’octubre, una jornada oncològica amb motiu del Dia Mundial de la Fisioteràpia centrada en la importància de l’exercici terapèutic

3 octubre, 2019

La sala de plenaris de l’Ajuntament de Sant Josep acull aquest proper dissabte, 5 d’octubre, la jornada ‘Pacient Oncològic: la intervenció a través de l’exercici terapèutic en fisioteràpia’ que organitza el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de les Illes Balears amb motiu del Dia Mundial de la Fisioteràpia. L’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, ha agraït en la presentació d’aquesta jornada que des del Col·legi de Fisioterapeutes escollissin Sant Josep per celebrar aquesta trobada i per poder col·laborar en l’organització d’un esdeveniment que posa de manifest que el càncer s’ha d’abordar “des de tots els fronts”. La jornada posa l’accent en la importància de l’exercici físic “tant en la seva prevenció com per augmentar la qualitat de vida dels què pateixen la malaltia o per superar i recuperar-se de les ferides que deixa a qui l’han superada”.

Marí Ribas ha recordat el compromís de Sant Josep en la lluita contra les malalties canceroses “amb campanyes d’ajut i conscienciació”, a més de la llarga col·laboració de l’Ajuntament amb les distintes associacions de la lluita contra el càncer que treballen al municipi, “davant l’alt impacte que té el càncer a la nostra societat”.

La tinent d’alcalde de Benestar Social, Ana Ribas, ha recordat que l’assistència a la jornada és gratuïta i ha reiterat l’agraïment al Col·legi de Fisioterapeutes per organitzar una jornada “tan interessant” com la que es celebra el proper dissabte i ha repassat l’implicació del Consistori en aquesta lluita amb events com ‘Sant Josep contra el càncer’, que el proper any arriba a la seva tercera edició.

Pre-programa2019IBIZA

Bartomeu Roig, com a vocal a Eivissa del Cofib, ha presentat les conferències que integren el programa i que van des de l’important paper preventiu que pot tenir l’exercici davant una malaltia que “patirà una de cada tres persones”. Una activitat física “vigorosa” redueix, però, la incidència del càncer, ha explicat.

Roig ha recordat que la jornada està “oberta a tothom’ però cal inscripció prèvia si es vol rebre un certificat d’assistència. De fet, els estudiants poden obtenir crèdits de lliure elecció per acudir.

Per últim, Ramon Oliva, en representació de l’APAAC ha destacat la feina que es fa des de les associacions de lluita contra el càncer d’Eivissa –també IFCC i l’AECC participen en la jornada-, especialment l’ajut que presta el col·lectiu del que forma part, centrat “en l’ajut als pacients de l’illa”.

 

Sant Josep de sa Talaia,  3 d’octubre de 2019