Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep acull la presentació del calendari solidari de l’ Associació contra el Càncer de Mama Metastàtic i Associació pitïusa de Ajuda a Afectades por Càncer, que protagonitzen 31 persones afectades per aquesta malaltia

29 novembre, 2019

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha acollit aquest matí la presentació del calendari benèfic que han elaborat conjuntament l’associació de Càncer de Mama Metastàtic (CMM) i l’associació Pitïusa de Ajuda a Afectades por Càncer (APAAC), amb el que també ha col·laborat el consistori, en el marc del compromís de l’equip de govern amb la visibilització i la lluita contra aquesta malaltia des de la posada en marxa del programa Sant Josep contra el Càncer. Com ha destacat la tinent d’alcalde de Serveis Socials, Ana Ribas, els 31 protagonistes, homes i dones, que apareixen a les 12 fotografies del calendari “treuen forces per inspirar-mos i contagiar-mos amb la idea que hem de viure aquesta malaltia sense tabús”.

 


Els que apareixen al calendari de 2020 son 31 persones de l’illa que han passat per aquesta malaltia o bé encara estan en tractament. Susana Ribas, de CMM i promotora del calendari, ha explicat que les sessions fotogràfiques han estat gairebé “terapèutiques”, perquè durant la seva durada “ens hem preocupat de coses de les que preocupen a la gent ‘normal’ entre cometes, com si allò que et poses et queda bè”. La representant d’APAAC, Maribel Martínez, ha comentat que les imatges són “simpàtiques i divertides” i mostren gent “amb ganes de tirar endavant i fer que tot torni a ser com era abans”. “Surto molt guapa, m’han tret molt bé”, ha dit Paqui Garcia, una altra de les participants.

De fet, entre el públic de la presentació hi havia també altres dels protagonistes, que han comentat que participar en el calendari ha set sobretot una experiència “molt divertida”. A més dels posats desenfadats per a les instantànies, el calendari inclou recomanacions per a cada mes amb consells que ajuden a reduir el risc de patir càncer per tal de conscienciar sobre l’eficàcia de mesures preventives tan senzilles com fer exercici habitualment. Tots aquests consells surten del Codi Europeu contra el Càncer.

Menja sa, redueix el consum d’alcohol, participa en programes de detecció precoç, resguarda’t del sol, son altres dels consells… Els i les 31 protagonistes dels retrats són: Ana Castro, Pilar Ribas, Maite Martínez, Sonia Planells, Rafa Oliva, María Roig, Silverio Marín, Natalia Casán, Paqui García, Laura Setaro, Rocío González, Paquita Llorens, Jackie Lorenzo, Diana Lorenzo, Margalida Ribas, Luis Amuedo, Aurora Pérez, Marga Guasch, Sebas Ezequiel, Maribel Ferrer, Mercedes Vázquez, Mª Isabel López, Marta Rodríguez, Tamara Vicente, Olivia García, José Luís López, Susana Ribas, Manuel Martín, Carmen Molina, Lourdes Giráldez i Ira Tupja.

Les imatges s’han pres a diferents indrets de l’illa, entre ells diversos establiments que han ofert les seves instal·lacions per aquest calendari solidari. Es tracta de l’parc, Kantaun, Natural Pau, Atelier Pilates Studio Ibiza i Concept Hotel Group (Cubanito Ibiza Suites i Dorado Ibiza Suites). Illa llista de col·laboradors amb aquesta iniciativa es completa amb Impremta Manonelles, Print Xpress i La Puça, que ha fet el maquillatge artístic.

A més de la presentació als mitjans que s’ha fet avui, els actes per donar a conèixer aquest calendari segueixen el proper diumenge, 1 de desembre, amb una festa a la sala de Can Curt, a Sant Agustí, on es donaran cita protagonistes, fotògrafs i col·laboradors amb aquesta iniciativa. El calendari es pot trobar a diversos establiments que s’anunciaran a les xarxes socials de CMM i APAAC, tot i que també es poden demanar directament a través d’Internet.


El preu del donatiu és de 6 euros i tota la recaptació anirà destinada a la investigació del càncer metastàtic de mama, en el cas de CMM, i per a contribuir a la feina d’atenció i acompanyament als afectats de càncer que realitza APAAC.

Sant Josep de sa Talaia, 29 de novembre de 2019