Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep adjudica la rehabilitació de l’Escola de Música de Can Blau per 400.000 euros

17 febrer, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha adjudicat les obres de rehabilitació de l’Escola de Música de Can Blau, a Sant Agustí. Aquests treballs tendran una durada de vuit mesos i un cost de 400.000 euros amb l’IVA inclòs. Amb la rehabilitació contractada s’espera solucionar les patologies que pateix actualment l’edifici i que feien urgent aquesta intervenció, la majoria causades pel pas del temps i la humitat. «Amb aquesta actuació volem posar al dia la seu de la nostra escola de música que volem que segueixi en aquesta ubicació tan emblemàtica de Sant Agustí durant molts anys més», ha dit la regidora d’Educació, Noemí Boned, que ha recordat que les classes es varen traslladar a principis d’any al nou CEIP Ses Planes, on seguiran de forma provisional mentre durin les obres.

Pel que fa a les feines a realitzar, la principal actuació serà el reforç del forjat sanitari i de part de forjat del sostre de la planta subterrània. Aquests elements presenten una clara patologia, manifestada en la seva deformació excessiva, segons els informes que han motivat la intervenció. També s’han detectat danys causats per les humitats als murs perimetrals del soterrani. Aquesta humitat del terreny també ha afectat la solera de l’immoble, que es refarà dotant-la de protecció contra aquest element. «El pas del temps ha malmès aquest edifici, en el que hem decidit intervenir abans que les patologies que pateix fessin perillar la seva integritat», ha valorat el regidor d’Edificis Públics, Josep Guasch, departament que ha assumit la rehabilitació.

Un altre part de l’edifici que requereix atenció és la terrassa transitable de la planta baixa, on s’aixecarà el pavimentat existent per refer les pendents i així solucionar el problema d’estancament d’aigua que hi havia actualment.

Per últim, es sanejarà les façanes de l’edifici, a les que es faran unes petites modificacions per tal de millorar la imatge general de tota la construcció.

Tota aquesta intervenció no suposarà augmentar el volum de l’Escola de Can Blau. Una vegada s’ha adjudicat i signat el contracte amb la concessionària, Construcciones y Mejoras Sa Torre, s’espera que les feines comencin en el termini de pocs dies, un cop s’hagi fet l’acta de replanteig.

Val a dir que amb aquesta intervenció, la inversió compromesa als últims mesos al nucli de Sant Agustí i el seu entorn supera els 800.000 euros. Entre altres, s’ha abordat la millora dels tres accessos al poble, per un import de 256.000 euros, en la qual s’han renovat també trams de les voreres i s’ha millorat el subministrament d’aigua; també està en marxa la rehabilitació de la torre de Can Curt, prèviament a la qual es va haver d’‘enfaixar’ tota la construcció per evitar riscs a la integritat del monument mentre s’aconseguien tots els permisos.

«Alhora de planificar les inversions, en un municipi tan extens i divers com el nostre, són tan importants les necessitats de les zones urbanes més densament poblades com les que milloren la qualitat de vida dels vesins de les àrees més rurals. Can Blau forma part de la nostra aposta per descentralitzar serveis i per l’educació més puntera, en aquest cas en l’àmbit de la música», ha dit Guasch.