Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep adopta mesures especials de neteja per reduir riscos a determinades zones del municipi i manté el servei de recollida de residus i voluminosos com fins ara

20 març, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha endegat diverses mesures de prevenció per tal de garantir la salut pública als espais més transitats del municipi durant l’estat d’alerta decretat pel Covid-19. En concret, s’ha posat en marxa un servei especial de desinfecció de manetes i palanques dels contenidors de recollida de residus, que són els punts de contacte habituals i, per tant, podrien suposar un risc. També s’ha posat en marxa un servei de desinfecció amb màquines granadores i fumigadores al municipi, que actuarà sobretot i especialment a les zones on hi pugui haver agrupacions de persones.

Aquest reforç es portarà a terme a l’entorn dels voltants dels supermercats i farmàcies, també entorn als estancs i llocs de pas com les parades d’autobús. Addicionalment, es reforça el netejat i la desinfecció als contenidors i els seus voltats, així com al voltant dels centres de salut i altres instal·lacions municipals que, tot i que actualment són espais d’accés restringit o tancat, encara poden rebre eventualment l’afluència de persones.

Val a dir també que el servei de deixalleries es manté en funcionament, tot i que s’apliquen algunes restriccions. Així romanen obertes en el mateix horari només una per cada municipi. A Sant Josep funciona la de Can Guerxo, a més de la situada a ses Païsses, dins Sant Antoni, i la de Can Sansó, a Santa Eulària.

Pel que fa al servei de neteja de platges, s’ha anul·lat l’inici anticipat de les feines que s’havia previst per enguany, davant la situació d’incertesa que afecta també a l’inici habitual de la temporada turística.

D’altra banda, la concessionària del servei de recollida de residus i neteja del municipi, UTE Es Vedrà, ha elaborat un pla de contingència i de reorganització interna del servei per tal de reduir al mínim el contacte entre treballadors, a l’hora que s’ha reforçat la desinfecció dels equips i instal·lacions, per protegir el personal.

Des de l’Ajuntament es recorda a la ciutadania que ha de dipositar els residus en bosses ben tancades i no deixar fems fora dels contenidors. En aquest sentit, els zeladors municipals i la policia local mantenen la vigilància sobre el bon ús dels punts de recollida i el control davant possibles abocaments incontrolats per tal de mantenir la neteja general del municipi.

En aquest sentit, la regidora de Medi Ambient, Mónica Fernández, ha apel·lat «a la responsabilitat i el civisme de la ciutadania de Sant Josep, perquè ara hem de ser encara més exemplars que mai. Entre tots podem ajudar a mantenir el municipi net i lliure de focus de contaminació». En aquest sentit cal destacar que el Ministeri per la Transició Ecològica i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies han elaborat unes recomanacions per a la gestió dels residus en cas de domicilis amb persones aïllades que presentin símptomes de COVID-19. Aquestes recomanacions es poden consultar a la pàgina web de la Ffederació Española de Municipis i Províncies (www.femp.es).