Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep aprova els fons que permetran urbanitzar el passatge del carrer Rioja al carrer Lugo amb la construcció d’un nou parc infantil i la millora de la seguretat al camí des Cavallet

1 juliol, 2022

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha aprovat en la sessió plenària ordinària corresponent al mes de juny tres modificacions de crèdit per més d’1’1 milions d’euros que permetran fer front a l’increment del cost de dipositar els residus a l’abocador insular, l’execució de diverses inversions i augmentar el planter de monitors de les escoles d’estiu municipals per tal d’augmentar les places que s’ofereixen enguany arrel de l’augment de la demanda

Pel que fa a la primera de les modificacions, amb càrrec al romanent de tresoreria, que s’ha aprovat per unanimitat, suposarà incrementar en 371.857 euros la despesa prevista inicialment, d’1.825.000 euros, per la regularització del programa de gestió de l’abocador de Ca na Putxa i pel fet que aquestes instal·lacions han gestionat més tones de les previstes inicialment al 2021.

La segona de les modificacions de crèdit, també a càrrec del romanent de tresoreria, permetrà escometre la urbanització del passatge de Cala de Bou que va del carrer La Rioja al carrer Lugo, on està prevista també la construcció d’un nou parc infantil, amb una inversió prevista de 491.000 euros. El tinent d’alcalde d’Hisenda, Vicent Roselló, ha explicat que l’actuació permetria dotar de tots els serveis la meitat d’aquest vial, atès que la resta és de propietat privada. «A la part superior del carrer es farà el nou parc, amb una tanca de fusta perimetral, paviment de cautxú i diversos elements de joc», ha detallat.

Aquesta modificació també inclou el projecte de millora del Camí des Cavallet i el reforç del seu ferm, amb un import total de 201.000 euros. Aquesta xifra permetrà millorar el paviment i dotar de més seguretat aquesta via dotant-la d’elements com reductors de velocitat i barreres de seguretat als laterals.

Val a dir que tots els grups excepte el regidor de Proposta per Eivissa han donat suport a aquesta modificació de crèdit. Quant a la tercera modificació, que ha rebut el suport unànime del plenari, suposa augmentar la despesa prevista en la contractació dels monitors per les escoles d’estiu municipals, que passa de 235.000 a 301.000 euros, amb càrrec al fons de contingència. Això permetrà incorporar 56 monitors en total, 11 més dels inicialment previstos. Així es podrà augmentar les 400 places que s’oferien inicialment fins a superar les 500 per tal de poder donar resposta a l’augment de sol·licituds que hi ha hagut aquest any per part de les famílies del municipi.

El plenari d’aquest matí també ha aprovat, amb l’abstenció de la regidora de VOX, l’aprovació inicial del pla antifrau que compromet a l’Ajuntament en garantir en el seu funcionament la transparència, l’exemplaritat, la honestedad i el respecte a la ciutadania en aspectes com la rendició de comptes, la imparcialitat en la seva actuació. La primera tinent d’alcalde, Pilar Ribas, ha dit que aquest document «recopila quines són les obligacions que té l’equip de govern i el personal de l’Ajuntament a l’hora de tramitar i perquè tot sigui el més transparent i clar possible», a més de complir amb una de les obligacions per participar en les distintes convocatòries per rebre els ajuts europeus.

En aquest sentit, Ribas ha informat que l’any passat es varen aprovar un total de sis propostes -la modernització dels itineraris comercials de Platja d’en Bossa, la remodelació del carrer des Caló, la peatonalització del centre de Sant Josep, el carril bici del carrer Conca i la implantació de càmeres de vigilància-, que ja han estat aprovades i també ha explicat que en el que portem d’any s’ha concorregut a unes altres quatre convocatòries i s’està pendent de resolució per saber quines actuacions es podran beneficiar finalment dels fons anomenats Next Generation.

Per majoria, la Corporació ha aprovat adherir-se a la central de compres de la Felib, «amb la finalitat d’estalviar recursos a les administracions i també la feina que impliquen determinades contractacions», segons ha explicat Ribas, que de manera immediata permetrà afegir-se al contracte de subministrament elèctric que té negociat l’entitat i permet una baixada de la factura de la llum que paga actualment el Consistori, que en alguns casos ha set del 80% pels municipis que ja se’n beneficien, a més la condició és que el 100% de l’energia subministrada ha de ser d’origen renovable «que és el que ens ha acabat de decidir».

El plenari ha aprovat, així mateix, la modificació inicial de la ordenança reguladora dels estacionaments amb limitació horària que manté el caràcter gratuït de la zona blava però introdueix la limitació del temps d’estacionament als punts de recàrrega de vehicles elèctrics a un màxim de dos hores amb el vehicle endollat, per tal d’afavorir la rotació en aquestes places. També la creació dels estacionaments pel servei de farmàcia, en aquests cas limitats a un màxim de 15 minuts i durant l’horari d’obertura de la farmàcia.

Per últim, s’ha aprovat per unanimitat la moció del PP que demanava millores a l’aparcament de Cas Metge. Per part de l’equip de govern el tinent d’alcalde d’Obres Públiques, Pere Ribas, ha explicat que s’estava treballant ja en la solució d’aquestes deficiències. Precisament, en pocs dies començaran les feines per dotar d’enllumenat aquest aparcament i que està programat per la propera setmana pintar el pas de vianants que demanava la moció a l’encreuament del nou accés a l’aparcament amb el carrer de Benimussa. Ribas ha dit que s’haurà d’estudiar com senyalitzar el sentit circulatori dins l’aparcament, però ha anunciat que properament es tornarà a netejar l’excés de vegetació i es suavitzarà alguna pendent massa pronunciada.