Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep aprova la modificació de la Plantilla de Personal per aquest 2023

31 agost, 2023

Aquesta modificació crea per primer cop la nova figura de Cap de Territori per donar  suport a tècnics i plantilla de la institució. 

El Ple de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha aprovat aquest matí la modificació  de la Plantilla de Personal per aquest any 2023, que ha comptat amb 12 vots a favor de  la seva aprovació, corresponents als membres de l’equip del govern del PP i les dues  representants de l’equip municipal de VOX; un vot en contra per part d’ARA; i vuit  abstencions entre l’equip municipal de PSIB-PSOE i PODEMOS.

D’aquesta manera ha estat aprovada l’amortització d’una plaça d’operari/ària de serveis  múltiples que es troba vacant per jubilació de l’anterior titular així com la creació d’una  plaça de Cap d’Àrea de Serveis del Territori, segons es troba descrita i valorada en la  Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament.

“No toquem la RPT (Relació de Llocs de Treball), no toquem condicions, no toquem més  que el que és simplement la plantilla”, ha explicat l’alcalde, Vicent Roig, en respondre  pel canvi de lloc entre un operari i aquesta nova figura de Cap de Territori, explicant com  la situació actual entre aquesta àrea i la d’Urbanisme han afectat greument la institució  i, per tant, és voluntat de l’equip de govern actual “posar ordre i ajudar als tècnics i  plantilla a tenir un recolze en la presa de decisions, a tenir un suport per damunt de les  seves funcions”.

Segons ha assenyalat Roig, amb aquesta modificació es pretenen evitar les  arbitrarietats polítiques damunt la diversitat d’expedients que tramita l’ajuntament i que  sigui un tècnic qualificat i funcionari de carrera la persona que ocupi aquest lloc de feina.

Aquesta proposta d’acord també ha estat prèviament en coneixement de la Mesa  General de Treballadors abans del ple, un fet que també assenyalat l’alcalde com a ‘no  preceptiu’ amb la finalitat per fer-los partícips del que s’anava a dur a Ple.

“Es tracta d’organització, responsabilitat i d’eficàcia amb la gestió”, ha puntualitzat Roig  al parlar de com cal donar garanties i seguretat als tècnics de l’ajuntament.