Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep autoritza el trasllat a Mallorca d’un primer grup de cans acollits des de fa gairebé dos anys per mirar de facilitar la seva adopció

28 novembre, 2019

La regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha autoritzat el trasllat a Mallorca d’un primer grup de cans que porten més de dos anys pendents d’adopció. Aquests animals formen part dels que hi ha acollits des de fa gairebé dos anys a les instal·lacions de l’empresa que prestava a precari el servei de llacer al municipi fins la seva adjudicació, en aquest mandat, a la Fundació Natura Parc.

Aquesta entitat disposa d’espai per a una vintena d’animals a les seves pròpies instal·lacions, dimensionades per a les necessitats actuals del municipi tal com s’exigia en l’adjudicació, però no són suficients per poder assumir també els animals recollits en etapes anteriors.

Davant aquesta situació, la regidoria ha analitzat les distintes possibilitats, també la de seguir sufragant la manutenció dels pels voltants de 60 animals que encara queden a càrrec de l’anterior prestatària, com s’ha fet des del passat estiu, que s’ha descartat pel seu elevat cost.

L’objectiu últim d’aquests acolliments és trobar noves llars per tots els animals, i l’Ajuntament confia en millorar l’actual taxa d’adopció d’aquest grup amb el trasllat a les dependències de Natura Parc a Mallorca. En els últims 15 dies la fundació ha entregat en adopció quatre dels cans recollits dels carrers de Sant Josep. De fet, Natura Parc té una taxa d’adopcions que volta el 90% des que presta el servei al municipi.

A favor d’aquesta opció també ha pesat l’argument que el trasllat dels animals no tindrà cap cost per l’Ajuntament. D’altra banda, l’Ajuntament no es desentén de la seva responsabilitat envers cap dels cans acollits, sinó que tots ells tenen inserit el xip a nom del Consistori, i això es mantindrà mentre no trobin una nova llar.

També s’ha tingut en compte el fet contradictori que tot i ser responsabilitat del nostre municipi, aquest grup de cans quedava al marge del control del servei de recollida d’animals de Sant Josep, una situació que plantejava complicacions administratives i de gestió.

Sant Josep de sa Talaia, 28 de novembre de 2019