Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia acull el primer Plenari juvenil del municipi amb una representació de l’alumnat de tots els centres de Secundària de Sant Josep

28 febrer, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha acollit aquest matí la sessió constitutiva del Ple Juvenil del municipi, amb delegats i delegades nomenats pels alumnes dels instituts del municipi: IES Sant Agustí, IES Algarb i IES Mare de Déu de les Neus. En total, 14 estudiants, entre els delegats i delegades triades i els substituts de cada centre, han presentat les reivindicacions per a millorar el municipi.

La sessió plenària ha estat protagonitzada per una preocupació general dels jòvens sobre el medi ambient, com s’ha vist en les diferents propostes sobre educació ambiental, voluntariat per a neteja de platges o millores tant en contenidors com en educació sobre la gestió adequada de cada residu.

Aquestes demandes mediambientals han «commogut» a l’alcalde, Josep Marí Ribas, que presidit la sessió i ha dit als delegats i delegades que «és una alegria veure com els més joves que són el futur del nostre municipi i la nostra societat, estan tan preocupats pel respecte i la cura del nostre entorn».

Hi ha hagut unanimitat també en les demandes de millora del transport públic, tant increment de les línies com de les freqüències o en l’increment d’activitats pensades per als adolescents. L’alcalde també ha volgut aclarir que l’Ajuntament té «molt present la necessitat d’un centre cultural a Sant Jordi, essencial per a millorar la vida cultural, ja no sols d’aquesta població, sinó de tot el municipi de Sant Josep».

A diferència de la sessió plenària infantil que es va fer ahir, durant la sessió d’avui l’alcalde i la regidora d’Educació, Noemí Boned, han contestat per blocs les propostes dels delegats i delegades i han valorat cadascuna amb una petita reflexió sobre el funcionament de l’Ajuntament.

En aquesta sessió també han participat com a públic altres regidors de la Corporació, que han pogut viure al costat dels professors, les interaccions que hi ha hagut entre els estudiants i l’alcalde. La regidora d’Educació ha valorat «la importància que els joves tinguin veu i que no dubtin a explicar-nos les seves demandes, i fins i tot quan senten que se’ls té poc en compte en el dia a dia de la institució, han de poder venir a demanar-nos explicacions, ja que aquest equip de govern està a disposició de tota la ciutadania, els majors i també els més joves». Boned també ha destacat que ha pres nota de totes les peticions «per a fer-les arribar a la resta de l’equip de govern, i dur-les a terme en la mesura del possible».