Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia amplia des de demà el servei de salvament i socorrisme a les platges del municipi. L’alcalde anuncia en la seva compareixença setmanal la recollida de propostes per la primera convocatòria dels pressupostos participatius i la incorporació dels primers dos cotxes elèctrics a la flota municipal

3 maig, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia amplia des de demà el servei de salvament i socorrisme a les platges del municipi amb l’arribada del mes de maig. Així ho ha anunciat aquest matí en la seva compareixença setmanal l’alcalde, Ángel Luis Guerrero, en la que ha detallat que des de demà comencen a treballar les tres embarcacions previstes en aquest servei, que l’any passat varen ser només dos en atenció a les restriccions a la mobilitat vigents llavors.

Amb la regulació del servei en temporada mitjana, que correspon als mesos de maig i octubre, es donarà cobertura a un total de 8 platges del municipi: es Migjorn de Salines, es Cavallet, Platja d’en Bossa, Cala Vedella, Cala Tarida, Platges de Comte, Cala Bassa i Port des Torrent, aquelles considerades de risc mitjà i alt. En totes elles, l’horari de vigilància serà des de les 11 fins a les 18 hores.

Amb aquest increment, s’arribarà als 52 socorristes previstos per aquest moment de la temporada, amb un important augment respecte dels 14 amb què es va iniciar la vigilància a finals del mes de març per donar servei a cinc platges del municipi. S’ha de recordar que al mes de juny s’ampliarà el servei també a les platges de risc baix: Cala d’Hort, es Bol Nou, Cala Jondal i Pinet i s’ampliarà novament l’horari, que passarà de les 11 a les 19 hores, abans del reforç del servei per als mesos centrals de l’estiu.

L’alcalde ha recordat «l’important millora que ha representat l’última adjudicació del servei, que suposa un cost important per a l’Ajuntament, del voltant d’un milió d’euros anuals, però amb un augment de les tasques que assumeixen els vigilants i socorristes, que ara vetllen també per la seguretat dels nostres banyistes a tot el nostre litoral i no només allà on hi ha arena. També treballen amb més i millors mitjans i, a més, ens hem preocupat perquè ho facin per un salari just», ha recordat Guerrero.

L’alcalde també ha informat a la ciutadania que als propers dies començarà el procés per recollir propostes pels primers pressupostos participatius de Sant Josep, als que «es destinarà una important dotació pressupostària per tal que siguin els nostres vesins i vesines els que agafaran el paper protagonista per escollir el que consideren més necessari al seu entorn. Sempre ens hem esforçat en tenir l’orella parada i les portes d’aquesta casa obertes a la ciutadania i això que ara emprenem representa una passa més en el govern de les persones».

Guerrero ha repassat els acords de l’últim plenari, entre altres l’adhesió al Pacte d’Alcaldes per l’Energia Sostenible i el Clima que fa més evident el compromís de Sant Josep en la lluita contra el canvi climàtic. En aquesta línia, ha presentat la incorporació de dos nous vehicles, els primers 100% elèctrics de la flota municipal, que s’han assignat un a l’agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Josep i l’altre, que farà servir l’àrea de Medi Ambient en les seves tasques.

Entre aquestes, hi ha el treball dels i les zeladores que vigilen el bon estat dels punts de recollida de residus o les platges, el que representa un important nombre de desplaçaments al cap de l’any. «Pensam que l’avenç en la mobilitat elèctrica i la millora de l’autonomia d’aquests vehicles fa que a dia d’avui se’ls pugui contemplar com una opció viable i més sostenible pels desplaçaments que requereix la seva feina», ha dit la regidora de Medi Ambient, Mónica Fernández, que ha explicat que els dos Peugeout 2008e han costat 37.000 euros cadascun en la presentació, en la que també ha estat present la tinent d’alcalde de Protecció Civil, Pilar Ribas.