Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia analitza amb el Consell la proposta de noves línies d’autobús que s’inclourà en la renovació de les concessions d’aquest servei a l’illa

8 abril, 2021

L’alcalde de Sant Josep de sa Talaia, Ángel Luis Guerrero, s’ha reunit avui amb el vicepresident del Consell, Javier Torres, el director insular de Transports, Roberto Algaba, i el regidor d’aquesta àrea, Josep Guasch, per analitzar la proposta de noves línies d’autobús que es tramita amb vistes a la renovació de les concessions del transport públic a l’illa d’Eivissa. Guerrero ha agraït al conseller la petició d’aquesta trobada, «en la que hem pogut conèixer de primera mà la línia amb la que treballa la institució insular i hem pogut comprovar que s’han incorporat ja bona part dels suggeriments que havíem fet des de l’Ajuntament amb anterioritat pel que fa a millora d’horaris i ampliació de serveis a més mesos de l’any».

En aquest sentit, Torres ha explicat que a dia d’avui el seu departament baralla una millora del transport públic a l’illa que representaria un increment de prop del 50% en els kilòmetres anuals que fa la flota actualment. Aquesta millora representaria, al cas de Sant Josep, un augment de línies del 27% i una millora sobretot als serveis que es presten durant l’hivern.

De fet, els autobusos a les cales de Sant Josep són els únics que només circularan durant l’estiu, mentre que la resta de línies estaran operatives en alguna mesura també la resta de l’any. Segons ha detallat el vicepresident del Consell, les línies de caràcter més urbà mantindran les mateixes freqüències a l’estiu i l’hivern, mentre que en altres la reducció d’expedicions variarà d’acord amb la demanda.

El nou mapa del servei públic de transports s’organitza en torn a 7 línies troncals, una de les quals travessa el municipi de Sant Josep (la L-8, que va de Sant Antoni a la ciutat d’Eivissa) i, en aquesta, la meitat aniran directament al Cetis i la resta tindran parades també dins Vila.

Per part de l’Ajuntament, es proposa traslladar la principal parada de Sant Josep a Cas Vildu, per tal de reduir la congestió del trànsit, i l’extensió també a tot el cap de setmana de l’actual L-2, que uneix Sant Antoni amb Port des Torrent, a més de l’ampliació d’horaris que faciliti els transbordaments a altres línies. També s’ha demanat que funcioni tota la setmana la línia que va de Sant Jordi a Eivissa passant per sa Carroca i Can Misses.

L’alcalde ha valorat millores previstes com l’extensió a tot l’any del servei de Nit-bus o la coordinació dels horaris amb les entrades i sortides dels centres escolars. D’altra banda, ha recordat la situació d’algunes parades, que segons el Consell es renovaran en paral·lel a la posada en marxa dels nous serveis, i ha expressat la seva preocupació per la poca renovació de les flotes de bus públic a l’espera de la nova adjudicació de les concessions.

Segons han explicat els representants del Consell, les noves línies s’han d’aprovar abans de licitar les concessions del servei d’autobús i, amb aquestes reunions, l’objectiu és incorporar el màxim de peticions dels ajuntaments per tal d’agilitzar aquest tràmit. El nou servei de transport públic suposarà també la implantació de millores tecnològiques com l’abonament digital que els usuaris podran tenir al seu mòbil i que es podria arribar a unificar a tota la Comunitat, atès que és el mateix que s’ha implantat a Mallorca.