Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia aprova per unanimitat el conveni amb l’Ajuntament d’Eivissa per posar en marxa la reforma d’un tram del principal carrer de Platja d’en bossa en una sessió en la que s’ha ratificat inicialment la Relació de Llocs de Feina de la Corporació, pactada amb els sindicats

31 juliol, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha aprovat amb la unanimitat dels grups municipals el conveni amb l’Ajuntament d’Eivissa pel qual Sant Josep assumeix l’execució de la reforma del carrer principal de Platja d’en Bossa. La millora el carrer de la Murtra de Sant Josep, que passa a denominar-se avinguda de Pere Matutes al terme de Vila, rep finançament del Govern balear procedent dels fons destinats per l’Estat a compensar els efectes de la fallida de Thomas Cook. A més d’aquest acord, el plenari ha donat el seu suport unànime a la bonificació de l’impost de construccions, instal·lacions i obres pel projecte del Consell d’Eivissa per a la adequació del jaciment de sa Caleta, en tractar-se d’un projecte considerat d’especial interès o utilitat municipal, en la sessió ordinària celebrada avui.

En aquesta sessió s’ha donat l’aprovació inicial, amb el suport de l’equip de govern de PSOE-Unides Podem i Ciutadans, l’abstenció d’Ara Eivissa i el rebuig de PP, Vox i Proposta per Eivissa, a la Relació de Llocs de Treball (RLT). El regidor d’Hisenda i Personal, Vicent Roselló, ha destacat l’intens esforç de negociació amb els sindicats, que han donat suport a aquesta RLT, i ha recordat que ara s’obre un termini en que cada treballador podrà presentar esmenes a les fitxes de personal que s’hi inclouen.

També ha destacat que aquest document posa les bases per a modernitzar l’administració i busca «el màxim benefici dels treballadors», perquè «equilibra les retribucions en funció del càrrec que s’ocupa i no d’altres formes com feien altres abans», ha dit. Roselló ha destacat que aquesta és una demanda històrica del planter: «El primer govern municipal progressista hi va fer molta feina, que es va quedar aturada, dins un calaix, «durant els tres anys de govern del PP».

Una altra proposta de l’equip de govern que ha sortit aprovada, amb l’únic vot contrari de Vox, ha estat el reglament del Consell de les Dones, al que estaran representats els col·lectius que agrupen aquest col·lectiu, també els agents econòmics i socials i el personal tècnic adscrit a aquesta àrea, a més dels representants dels grups polítics.

La modificació de crèdit que permetrà aportar 40.000 euros al conveni que es signarà amb el Govern per participar al programa autonòmic de foment de l’autoocupació dels autònoms afectats per la COVID-19, que ha rebut un suport molt ample, que ha estat unànime per la modificació de crèdit que permetrà afrontar les despeses derivades de l’actuació d’emergència als apartaments Don Pepe, per apuntalar les escales que s’han hagut de desallotjar.

També ha sortit refrendat amb el suport majoritari dels grups les mocions de PxE per dur endavant un estudi de necessitat de més punts de recàrrega de vehicles elèctrics al municipi i la reserva de part d’aquestes per a persones amb mobilitat reduïda, atès que són qüestions en les que ja treballa l’equip de govern. De la mateixa manera, s’ha donat suport a la proposta d’Ara Eivissa per revisar el compliment del reglament de normalització de la Corporació que obliga a un ús preferent del català amb les indicacions pel seu compliment i una petició a les entitats que reben suport econòmic municipal per tal que publicitin els seus esdeveniments en l’idioma de les illes.