Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia aprova un pressupost extrasordinari de 3,8 milions d’euros per escometre distintes actuacions al municipi amb càrrec al romanent de tresoreria de la Corporació

26 febrer, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha aprovat en el plenari ordinari corresponent al mes de febrer un pressupost extraordinari de fins a 3,8 milions d’euros amb càrrec al romanent de tresoreria de la institució amb diverses actuacions que s’executaran durant el present exercici, a més de l’amortització anticipada de part del deute municipal. En la sessió d’avui també s’ha donat compte al plenari de la renúncia de Josep Marí Ribas com a alcalde de Sant Josep i de la segona tinent d’alcalde, Ana Ribas, amb el que comença a contar el termini de deu dies per a la elecció d’un nou batlle, que està previst que es decideixi en el plenari extraordinari on es farà la presa de possessió de les persones que els hauran de substituir com a regidors.

Pel que fa a la modificació de crèdit acordada, d’una banda s’han incorporat al pressupost 2.365.000 euros en nous crèdits que permetran executar distints projectes «madurs i que han estat ja valorats per part de l’equip de govern per i que segurament podran estar executats durant el primer semestre de l’any», com ha explicat el regidor d’Hisenda, Vicent Roselló.

Roselló ha detallat que aquests fons permetran escometre la urbanització dels carrers Lugo i Rioja i construir el parc infantil previst a aquesta zona (322.437 euros). També es destinaran 208.853 euros a la construcció d’una xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics al municipi.

Quant a les inversions destinades a promoure el canvi energètic, hi ha una partida de 331.992 euros per a la instal·lació de plaques solars a la coberta de diversos centres educatius i uns altres 17.255 per a dotar també de plaques alguns centres esportius del municipi. A més, es farà una nova divisòria entre el camp de futbol i les pistes de pàdel de Sant Josep (141.093 euros) i, entre les accions per millorar la xarxa viària, es reforçarà el ferm del Camí de ses Boques i el paviment de la carretera de Davall sa Serra (520.000 euros).

La major de les noves inversions que s’incorporen a través d’aquest pressupost extraordinari són els 812.000 euros previstos per a l’adquisició del que seran les noves oficines municipals de Cala de Bou, en unes dependències molt més amples que les actuals i adaptades a les necessitats d’aquesta zona urbana.

A més de les inversions, s’ha suplementat gairebé 1,5 milions d’euros addicionals que permetran, d’una banda, incrementar els ja ajuts previstos per autònoms i empreses afectades per la COVID-19: els 100.000 previstos inicialment s’amplien amb uns altres 135.000 euros «amb el compromís del Govern d’aportar la mateixa quantitat, amb el que podrem subvencionar als nostres empresaris amb gairebé mig milió d’euros».

D’altra banda, augmenta amb 1,3 milions d’euros més l’assignació prevista inicialment -de 300.000 euros– per a l’amortització anticipada de tot el crèdit amb que es va finançar la construcció del nou auditori des Caló de s’Oli, del que faltaven per retornar 1,7 milions d’euros.

Roselló ha recordat que, tot i que el pressupost de 2020 s’ha tancat amb un dèficit de sis milions d’euros degut a a les mesures de suport a les persones i empreses per la pandèmia de la COVID-19 i la reducció d’ingressos derivada de la crisi, l’Ajuntament encara disposa d’un romanent de tresoreria de gairebé 40 milions d’euros.

En la sessió plenària s’ha desestimat el recurs de reposició contra l’apertura del carrer Espalmador i la supressió del mur que obstaculitza el pas en la confluència amb el carrer de ses Salines. Així mateix, s’ha aprovat la moció que reclama una llei de l’habitatge que preservi la seva funció social i una legislació que permeti assegurar preus assequibles i estables en el mercat del lloguer i impedeixi els abusos.