Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia avança les obres de millora de la piscina municipal aprofitant el tancament de les seves instal·lacions esportives obligat per la pandèmia, una mesura que s’aplicarà també a altres projectes

19 maig, 2020

Davant la incertesa creada per l’actual crisi sanitària de la Covid-19 respecte a les instal·lacions esportives, l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha decidit avançar unes obres de millora programades a la piscina municipal de Sant Josep, que s’havien ajornat inicialment al període de menor activitat en aquesta infraestructura. Amb aquesta decisió es vol minimitzar les molèsties que aquestes actuacions suposarien als usuaris de les instal·lacions si aquestes funcionessin com normalment, aprofitant el període de tancament forçós decretat arrel de l’estat d’alarma.

Un altre efecte positiu d’aquesta decisió és el de «donar suport a l’activitat econòmica al municipi, seguint la voluntat que tenim a l’equip de govern d’incentivar la inversió pública i millorar l’estat general d’aquesta instal·lació, força utilitzada», ha dit la tinent d’alcalde d’esports, Ana Ribas, que també ha anunciat la seva intenció «de mirar d’avançar també el calendari d’altres de les millores que teníem previst abordar durant l’estiu».

Amb aquesta intervenció, que començarà en breu, es vol donar resposta a les patologies constructives de la coberta actual i dotar de major eficiència energètica a tot el recinte, al que es dotarà també d’una nova façana prevista a les piscines de Sant Josep. Les feines tenen una duració estimada de tres mesos, amb un pressupost total de 850.000 euros amb l’IVA, adjudicat a l’empresa Construcciones y Mejoras Sa Torre.

Les feines consistiran en el desmuntatge de la coberta actual, l’enderroc de la façana principal i la retirada de la fusteria de les quatre façanes del recinte. Es farà una revisió de l’estructura i es repararan els caps de pilar, abans de disposar la nova coberta amb la millora de la recollida de pluvials, que serà d’estructura de fusta laminada i tancament amb panel de sandvitx i xapa metàl·lica. Pel que fa a la façana, es vol millorar el confort al recinte aprofitant millor l’entrada de la llum del sol a l’hivern i protegint del calor intens de l’estiu amb un mur pantalla i un voladís. L‘eficiència energètica s’aconseguirà mitjançant projectors de tecnologia LED.

Els antics vestidors estan en desús des que el 2011 es construí el nou edifici de la piscina municipal. Amb aquesta actuació es modificarà la distribució interior per cobrir unes necessitats que no es cobreixen del tot amb els actuals vestidors com són els grups escolars, els menors acompanyats, usuaris amb necessitats especials i clubs esportius). Es construiran dos magatzems, dos vestidors individuals i un vestidor de grups.

Represa d’activitat

Per altra banda, amb l’entrada en la Fase 1 de la desescalada s’ha représ l’activitat parcial en algunes de les instal·lacions esportives municipals, atès que les activitats esportives a l’aire lliure passen a estar permeses amb certes limitacions. En aplicació d’aquesta nova situació, s’han reobert les pistes de tennis i pàdel i a la galeria de tir amb arc des Cubells.

En totes aquestes dependències es pot accedir per torns i de manera individual per practicar esport, complint la restricció de dues persones per pista (una a cada costat de la xarxa) i mantenint durant la pràctica tant la distància de seguretat com les mesures higièniques en vigor. Aquest accés s’ha de sol·licitar amb cita prèvia.