Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia celebra el Nadal amb una programació de festes pensada per a tots

4 desembre, 2023

Aquesta programació busca generar activitats de coneixement i promoció de la llengua  i cultura d’Eivissa. 

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha realitzat aquest matí la presentació oficial  del programa de festes de Nadal, a càrrec de la regidora de Participació, Formació i  Festes, Isabel Castellar, qui ha estat acompanyada per la Regidora de Cultura, Patrimoni  i Educació, María José Ríos; el Regidor d’Esports, Joventut i Transparència, Xicu Ribas; i  el Regidor de Promoció Empresarial i Transports, Esteban Marí. D’aquesta forma s’ha  subratllat el compromís de l’Ajuntament a brindar unes festivitats que reflecteixin l’objectiu de portar l’esperit nadalenc a tots els racons de Sant Josep de sa Talaia,  promovent un sentit d’unitat i celebració en tota la comunitat.

En la presentació s’ha ressaltat la importància de la decoració, que ha estat escollida per  a crear un ambient màgic en tot el municipi, al estar distribuïda entre totes les  parròquies. La Regidora, Isabel Castellar, ha destacat que aquest punt exerceix un paper  fonamental en la creació d’una atmosfera festiva i acollidora per a tots els ciutadans i  visitants.

En la presentació del programa nadalenc, també s’ha remarcat l’encesa de llums del  divendres 1 de desembre i l’inici del Mercat de Nadal de Sant Josep aquest mateix dia,  que estarà obert fins al 7 de gener de 2024. Aquest mercat, situat en el cor de Sant Josep,  oferirà una àmplia varietat de productes nadalencs i artesanies úniques.

El dia 19 de desembre, tindrà lloc la inauguració del betlem municipal. Aquest obra  escultòrica estarà instal·lada a la sala d’exposicions de Can Curt, a Sant Agustí, i serà un  punt destacat on els residents i visitants podran submergir-se en la tradició nadalenca.

El 22 de desembre, serà el dia especial que oferirà als més petits l’oportunitat de lliurar  personalment les seves cartes al Pare Noel i als seus amics en dues ubicacions diferents:  a Sant Josep i en la plaça de Sant Jordi. La caseta especialment preparada serà el lloc  màgic on els nens podran compartir els seus desitjos i sentir l’emoció de la temporada  nadalenca.

Aquest dia també tindrà lloc l’exposició dels cartells i dibuixos presentats en els  concursos artístics de Nadal, organitzats per la Regidoria de Cultura i Educació,  s’inaugura en el Centre de Cultura de Ca Jeroni. Aquest esdeveniment destaca el talent  creatiu dels estudiants de primària i secundària del municipi, i estarà obert fins al 7 de  gener.

Per a les famílies, del 22 al 24 de desembre tindrà lloc la Divernadal 2023 en el  poliesportiu de Can Guerxo, d’11.00 a 14.00 h, amb activitats infantils, manualitats i un  servei de custòdia per als nens majors de 6 anys.

El nou any començarà amb una proposta única: el concurs “Tens Talent!” que busca  descobrir i premiar els talents locals. La primera fase amateur es durà a terme en  l’envelat de Sant Jordi a partir del 3 de gener, i els participants poden enviar els seus  vídeos de màxim 2 minuts per WhatsApp.

El divendres 5 de gener, a les 17.00 hores, es durà a terme la Cavalcada de Reis en Cala  de Bou, amb l’arribada de les seves Majestats d’Orient a l’auditori Caló de s’Oli, des d’on  partiran per a visitar la resta del municipi.

A les 18.30 hores, es realitzarà una altra Cavalcada Real en Sant Agustí, amb una trobada  en l’estacionament de les Escoles Velles de Sant Agustí per a acompanyar la comitiva de  Reis, organitzada pel Grup Folklòric sa Colla d’Es Vedrà i el Centre Cultural És Vedrà. El Cor de Sant Agustí cantarà per a donar la benvinguda a les seves Majestats Reals a  l’església de Sant Agustí. A les 19.00 hores, hi haurà una missa a l’església de Sant Josep,  seguida per la Cavalcada Real a Sant Josep a les 19.30 hores. Els Reis d’Orient arribaran  a Sant Josep i realitzaran el lliurament de regals en l’envelat al costat de l’Ajuntament a  les 20.00 hores. Finalment, a la mateixa hora, es durà a terme una altra Cavalcada Real  a Sant Jordi, amb l’arribada dels Reis d’Orient i el lliurament de regals en la plaça.

El dissabte 6 de gener, a les 11.00 hores, se celebrarà una missa a Sant Jordi, organitzada  pel Grup Folklòric de Sant Jordi de ses Salines. En finalitzar la missa, en la plaça de  l’Església de Sant Jordi, i a les 12.00 hores, es durà a terme una altra missa a l’església  d’Es Cubells. A les 18.00 hores, els Reis d’Orient arribaran a la plaça d’Es Cubells, on el  Cor d’Es Cubells cantarà per a donar la benvinguda a les seves Majestats d’Orient. Hi  haurà adoració a l’església i una cavalcada fins a la galeria de tir amb arc, on es realitzarà  la distribució de regals als més petits.

L’Alcaldia de Sant Josep de sa Talaia estén una càlida invitació a tots a participar en  aquestes festivitats plenes d’alegria i tradició.