Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia celebra el plenari infantil i juvenil per avaluar la marxa del curs en el que els i les estudiantes han opinat sobre l’impacte de la pandèmia a les classes

1 juliol, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha celebrat aquest matí els últims plenaris infantil i juvenil del curs, després del primer realitzat a principis d’enguany al que es recolliren distintes propostes dels i les alumnes dels centres escolars del municipi. Aquestes sessions, celebrada una rere l’altra, han servit perquè els joves delegats dels seus respectius col·legis i instituts avaluessin l’impacte que ha tengut el confinament per la pandèmia en la marxa normal de les classes.

També per tal que l’equip de govern els informés de la marxa de les peticions que formularen en les sessions prèvies, dins del pla de participació dels nens i nenes del municipi, actualment en preparació. Així, l’alcalde, Josep Marí Ribas, que ha presidit la sessió junt amb la regidora d’Educació, Noemí Boned, els ha explicat que «tot i l’aturada general en moltes àrees», que ha afectat a la solució prevista per algunes de les seves reivindicacions, com la millora del transport escolar o l’skate park demandat pels escolars i el trasllat de la biblioteca de Cala de Bou, «que necessita molt més espai», entre els afers en els que es continua treballant.

Entre els que s’han pogut solucionar està l’arranjament de l’aparcament junt al CEIP Sant Jordi, o la millora de la neteja viària amb una màquina de vapor i aigua a pressió. Això a més de la biblioteca a domicili que ha estat molt ben rebuda, o el futur parc infantil accessible de Can Burgos, que «és una zona molt interessant perquè la pogueu utilitzar», com ha explicat als i les estudiants d’institut.

En la línia de dotar de més sostenibilitat les instal·lacions municipals, Marí Ribas ha explicat el projecte d’instal·lar un sostre solar al poliesportiu de Can Guerxo, entre altres actuacions com les que es preveuen a distintes escoles i la millora iniciada en instal·lacions esportives com la reforma de la façana de les piscines municipals.

Els escolars del municipi, per la seva banda, han demandat que, en un eventual nou confinament, se’ls permeti sortir a passejar com a la resta de ciutadans i ciutadanes, més informació front a qualsevol alerta sanitària i canals que evitin caure en les notícies falses així com més controls del compliment de les possibles restriccions. Entre els comerços que consideren de primera necessitat haurien d’estar també les papereries, i no només aquelles que despatxin premsa, consideren.

Val a dir que alguns dels representants del plenari han explicat que el confinament els ha servit per centrar-se més en els estudis i els ha permés descarregar-se de preocupacions rutinàries que llastraven el seu rendiment escolar. De tota manera, aquestes opinions es posaran en relació amb la resta de respostes que s’estan recollint per part de l’Ajuntament a través d’una enquesta entre la població escolar del municipi.

Aquesta enquesta permetrà també fer una diagnosi de la situació actua del municipi per el·laborar el futur Pla d’Infància i Adolescència de Sant Josep, amb coherència amb les severs respostes. Amb aquesta mateixa finalitat s’estan entrevistant distintes persones referents del municipi, tècnics i docents de les escoles i instituts de Sant Josep, així com distintes associacions.

Aquést és l’enllaç a l’enquesta

https://es.surveymonkey.com/r/SantJosep_infants