Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia celebra les Festes del Carme amb música, esport i cinema a es Cubells

10 juliol, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep celebra les Festes del Carme, la patrona de la gent de la mar, amb distints actes al nucli des Cubells adaptats a les actuals restriccions sanitàries que comencen aquest diumenge, 12 de juliol, amb una jam session a les 20h en la plaça de l’església. Aquestes són les primeres festes populars que s’organitzen al municipi un cop passat l’estat d’alarma i es demana a tots els participants i visitants que gaudeixin dels actes amb prudència, mantenint la separació amb altres persones i fent servir la mascareta quan això sigui necessari.

La música en viu serà la tònica en aquesta celebració, ja que a la primera ‘Jam al Sol Post’ d’aquest diumenge s’afegiran les programades per als propers dos, 19 i 26 de juliol, a les 20 hores. També i el dissabte 18, amb el concert a càrrec de l’EMEC (l’Escola de Música des Cubells) a les 21h, als que seguirà l’actuació del trio Razzmatazz a les 22h.

Per a les jam sessions es comptarà amb Albert Oliva i Alfonso H. Morillas com a banda principal, als que acompanyaran distints artistes convidats. El diumenge 12 seran Ramsés Puente i Kevin Marin (jazz manouche), el diumenge 19 s’ha convidat a Pere Navarro i Luis amador i el diumenge 26 tancaran els actes de les festes junt amb Licitra i Andreas Fernández (swing i blues). Qualsevol altre músic que es vulgui sumar a la festa ho pot demanar enviant un correu electrònic a jamalsolpost@gmail.com.

També s’ha programat cinema a la fresca, pensat en els més petits, amb la projecció de la pel·lícula ‘Elcano y Magallanes, la primera vuelta al mundo’ el divendres 17 a les 21.30h a la plaça de l’església.

Pel que fa als esports, s’ha organitzat una excursió en caiac per descobrir l’espectacular costa de la zona sortint des de Cala d’Hort i arribant a Cala Carbó per tornar al punt de sortida. Serà el dissabte, 18 de juliol, a les 10 hores i per participar és necessari inscriure’s a avecescubells@gmail.com.

Pel dia gran, el dijous 16, hi haurà missa seguida de processó i posterior ball pagès a càrrec del Grup Folklòric de Sant Josep de sa Talaia. D’altra banda, s’anul·la la tradicional ofrena floral.

Per a la regidora de festes, Cristina Ribas «aquestes festes són molt especials perquè recuperam la possibilitat de fer festa amb els veïns i les veïnes després de mesos d’aturada obligada». No obstant això Ribas ha volgut recordar que «cal mantenir la precaució, sense deixar de gaudir del programa, perquè encara no estam fora de perill. Per això demanam a tothom que segueix amb atenció les recomanacions sanitàries perquè puguem continuar celebrant festes com aquestes».

A causa de les circumstàncies sanitàries, tots els esdeveniments tendran una cabuda limitada per garantir la separació de seguretat entre persones, que hauran d’estar assegudes durant els esdeveniments culturals programats.