Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia condemna l’últim crim masclista registrat a un hotel de la nostra illa

4 juny, 2021

La desgràcia de la violència masclista ens toca avui de molt a prop i novament, mos ajuntem per cridar amb tota la força que no tolerarem aquesta xacra. L’assassí aquesta vegada ha portat la seva víctima fins a la nostra illa i el que hauria de ser un viatge de plaer s’ha convertit en una tragèdia compartida per tots naltros.

No sabem encara el seu nom, només que un home ha arrabassat la vida d’una done jove i després ha acabat amb la seva pròpia. No hi valen excuses, el que ha passat a Platja d’en Bossa és un menyspreu homicida cap a la vida dels altres. No mereix més que la nostra més enèrgica condemna i el rebuig ferm.

La violència masclista no té cabuda en la nostra societat. L’hem de desterrar per poder viure totes en llibertat. L’hem de condemnar amb la mateixa energia quan qui la pateix és una vesina del nostre poble com quan la víctima estava de pas. Hem d’estar igual d’alerta i reaccionar i denunciar-la sempre, al menor indici, perquè hi ha vides en joc.

Perquè cap dona se senti sola, ens hem d’activar tots i totes com a societat. Les administracions hem d’estar a l’alçada del repte i acompanyar a les víctimes i protegir-les, però també la ciutadania hi pot fer molt. Hem de denunciar i animar a denunciar a qui pateix el que no és altra cosa que terrorisme contra les dones, hem de vacunar el nostre entorn front al negacionisme d’alguns corrents ideològics.

Hem de plantar cara als que fan broma o menyspreen aquesta amenaça, perquè els que militam en la lluita per la igualtat som més i no hem de fer una passa enrere.

Ara, us deman que m’acompanyeu, guardant un minut de silenci en memòria de la dona morta a un hotel de Platja d’en Bossa.