Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia destina més de 200.000 euros a distintes feines de manteniment i conservació a les escoles del municipi que han d’estar a punt per l’imminent inici de curs escolar

9 setembre, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep ha destinat enguany més de 200.000 euros a les distintes feines de reparació i manteniment necessàries als cinc centres escolars del municipi. Aquestes comprenen des del repintat d’elements i substitució de bombetes i tubs florescents fosos a tasques més complexes com la reparació de cobertes i substitució d’elements com ara les teixes d’alguns sostres. Aquest retorn a l’escola també viurà l’inici de les classes al nou CEIP Ses Planes, amb el trasllat de tot el mobiliari i el material des de la seva ubicació provisional fins al nou centre escolar, una operació amb un cost que també ha assumit l’Ajuntament.

En aquest sentit, la renovació de la coberta del gimnàs del CEIP L’Urgell, a Sant Josep, ha estat l’obra de manteniment de major pressupost de les que s’han realitzat des de l’inici de les vacances escolars. En aquest període «és quan s’aborden aquelles feines que suposarien una major molèstia per al decurs normal de les classes», com ha recordat el regidor d’Edificis Municipals, Josep Guasch.

La regidora d’Educació, Noemí Boned, també ha explicat que a les tasques habituals «enguany s’han afegit les que es requerien a alguns dels centres per tal de poder delimitar els seus espais i adaptar-se a la situació obligada per la pandèmia», després que a finals d’agost es decidís que el propers curs començarà aplicant-se l’escenari B previst a l’educació.

Així, l’Ajuntament ha assumit feines com ara la senyalització dels itineraris que hauran de seguir els infants dins dels centres que així ho han demanat (alguns han realitzat aquesta delimitació amb mitjans propis).

Entre altres, s’han delimitat nous camins per a vianants delimitats amb cordes i puntals a l’escola L’Urgell per tal de poder disposar d’una entrada addicional al centre. També s’ha habilitat una segona porta d’accés a l’escola Es Vedrà, on també s’han realitzat els treballs necessaris per a la delimitació dels espais interiors del centre, per tal de prevenir aglomeracions a les entrades i sortides, a més d’atendre peticions pel trasllat de mobles o canviar d’ús alguns espais.

Algunes sol·licituds en aquest sentit s’han rebut «aquests darrers dies, fins i tot avui mateix», ha afegit Boned, i per això es treballarà fins a l’últim dia per garantir que tot estigui a punt per l’arribada dels infants.