Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia dóna a conèixer les imatges premiades en el IV Concurs de Fotografia Dones 2021 convocat amb motiu del passat Dia Internacional de la Dona

7 abril, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la seva regidoria d’Igualtat, ha donat a conèixer les imatges guanyadores del IV Concurs de Fotografia Dones 2021, dotat amb 1.000 euros a repartir entre les tres instantànies guanyadores. El jurat ha escollit en primer lloc una dotzena d’imatges finalistes, entre les que s’han triat les tres premiades. Val a dir que la sessió de deliberació per decidir les distincions no s’ha pogut celebrar fins a disposar d’un sistema de valoració alternatiu a la trobada presencial.

En aquesta ocasió, el jurat ha escollit com a primera classificada la ‘Rueca, Lago Inle’, obra de Susana Gómez Moreno, que rebrà material fotogràfic per valor de 600 euros pel seu treball.

La segona millor fotografia ha estat ‘Juntas’, presentada per Cristina Alba Calderón, que rebrà material fotogràfic per valor de 400 euros. En tercer lloc, dotat amb 200 euros de material fotogràfic, ha resultat la imatge titulada ‘Quotidianitat’, obra de Joana Tur.

Val a dir que en anteriors edicions, amb les imatges seleccionades s’han realitzat accions de conscienciació entre la població del municipi, com ha estat la recent mostra ‘Dones 2020’ amb totes les imatges rebudes en el certamen de l’any passat. A més, amb les presentades fa dues edicions es va elaborar una unitat didàctica que han gaudit a diversos centres escolars del municipi que han exhibit aquesta mostra.

La regidora d’Igualtat, Guadalupe Nauda, ha destacat la qualitat de les obres presentades enguany i l’elevat nombre de treballs que ha tengut que valorar el jurat. «Han estat més de 50 fotografies i per primera vegada tenim un palmarès format íntegrament per dones, amb una mirada compromesa i difierent del món, que és el que buscàvem quan vàrem posar en marxa el certamen, que a dia d’avui pensam que ja està plenament consolidat».