Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia edita una publicació amb els escrits presentats pels estudiants dels centres educatius del municipi a la IV edició de Microrelats de la Dona i la Igualtat de Gènere

26 novembre, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia a través de la regidoria d’Igualtat ha editat una publicació amb tots els treballs presentats a la IV edició de microrelats La Dona I la Igualtat de Gènere, presentats pels alumnes de tercer curs de la ESO dels centres de secundària del municipi amb motiu de la commemoració del 8M. La participació en aquest certamen no competitiu és voluntària i tots els treballs rebuts, 56 en total, s’han editat ara en aquesta publicació, que s’ha repartit als últims dies a tots els instituts d’educació secundària, a més de fer entrega d’un exemplar per cada participant.

Des que es va posar en marxa aquest certamen literari, la publicació dels treballs es celebrava amb un acte al Centre de Cultura Can Jeroni al que assistien tots els participants. Enguany, per la pandèmia, això s’ha hagut de canviar per un repartiment per cada un dels centres. Així, s’ha fet una entrega simbòlica del recull de microrelats a l’IES Sant Agustí amb dos dels alumnes participants, Sara Ferrer autora del relat ‘Tapat’t una mica!’ i Zaid Bakkali que va escriure ‘Per què el teu no?’, acompanyats pel professor de Català Jaume Fitó.

«A pesar que la pandèmia no ens ha permès fer la festa que ens agradaria, amb un lliurament de premis i la lectura d’alguns dels textes, estem molt satisfetes de la gran acollida que té el certamen als centres i de la gran qualitat dels treballs» ha dit la regidora d’Igualtat, Guadalupe Nauda.

L’IES Sant Agustí es va escollir per aquesta entrega simbòlica perquè és el que major nombre de participants ha registrat, amb 32 treballs. Cada un dels joves escriptors i escriptores ha rebut la seva còpia, més una addicional per l’institut. Així, unes altres 21 còpies han arribat al centre educatiu Mare de Déu de les Neus, i uns altres cinc a l’IES Algarb, tots dos a Sant Jordi.

Aquesta iniciativa té com a objectiu donar visibilitat a les dones i lluitar contra els estereotips masclistes buscant la complicitat dels alumnes de 3r d’ESO dels instituts del municipi.