Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia enceta el procès participatiu per elaborar el II Pla Municial d’Igualtat de Dones i Homes 2021-2024 amb una enquesta a través d’Internet en la que es convida a participar a la població general

20 novembre, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha iniciat els treballs preparatoris per elaborar el seu II Pla Municipal d’Igualtat de Dones i Homes 2021-2024 amb un procès participatiu en el qual es vol comptar «amb el màxim d’opinions que ens ajudin a detectar les situacions en que es fa necessari intervenir», com ha dit la regidora d’Igualtat, Guadalupe Nauda. «Així pensam que serà possible arribar a un document que impliqui el màxim de sectors de la nostra societat en un objectiu que és estratègic per aquest equip de govern: fer de Sant Josep un municipi cada dia més igualitari pels seus vesins i vesines», ha dit.

En aquesta línia, des de fa uns dies ja es pot participar a una enquesta, accessible a través de la web de l’Ajuntament (santjosep.org) i de les xarxes municipals i directament a l’enllaç https://forms.gle/PyZmLSDYKABwdPUQ8. Amb aquest sondeig es vol conèixer l’opinió de la ciutadania i detectar les principals necessitats del municipi en matèria d’igualtat de gènere, com a part de les accions que coordina la consultora Itziar Arratibel.

A més, en paral·lel a aquest procès de recollida i tabulació de les respostes, al llarg d’aquest mes de novembre i el desembre es faran també una sèrie de tallers pels que es vol comptar amb persones representants de diversos col·lectius i organitzacions del municipi.

Al procès de diagnòstic actualment en marxa es buscarà també la participació de persones rellevants en el àmbit de la igualtat, a més de representants de sectors considerats clau tant de la societat civil com dels diversos àmbits del teixit associatiu del municipi en els punts considerats estratègics dins el futur pla.

Les feines de prospecció que culminaran amb el nou pla d’Igualtat que s’aplicarà als propers quatre propers anys a Sant Josep seguiran durant el primer trimestre de l’any vinent amb l’objectiu de poder aprovar-lo al març de 2021.