Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia es suma als esdeveniments programats pel Dia Mundial de la Infància amb l’emissió de dos vídeos protagonitzats pels nens i nenes i joves del municipi

20 novembre, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia llença dos vídeos protagonitzats pels nens i nenes del municipi per commemorar el Dia Mundial de la Infància, el 20 de novembre, amb que es vol conscienciar la població dels drets dels infants i també una de les seves grans preocupacions, sobre el món que rebran per part de les generacions que els han precedit i la cura del medi natural. Els vídeos s’han realitzat amb la participació dels integrants dels plenaris municipals infantil i juvenil. En aquest últim cas, el resultat s’enviarà al Parlament de les Illes, que enguany celebra la seva sessió dedicada a la infància de manera telemàtica, abans de la seva difusió a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.

«Volem una infància exigent i crítica, perquè ens recordi que la principal responsabilitat que tenim les persones adultes és cap a ells i els que vindran després, que són els que hauran de viure i conviure en el planeta que els deixem en herència. Sabem que hi ha problemes de tota mena, socials, ambientals, i desigualtats que hem de combatre des de ja mateix per fer realitat el món més just que ens reclamen els infants en aquests dos vídeos», ha dit la regidora d’Educació, Noemí Boned.

En el treball audiovisual dels joves del municipi han participat set dels vuit integrants del grup de participació juvenil de l’Ajuntament de Sant Josep. El vídeo recull la seva reivindicació d’un entorn natural preservat amb respecte i imaginen el municipi en que volen viure al 2030: «ben cuidat, respectat i protegit per tota la ciutadania».

També es centren en un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, el número 14, per garantir una vida submarina rica i la integritat dels ecosistemes marins frenant les agressions que pateixen. En aquest sentit, exigeixen mesures per garantir la qualitat de les aigües i platges i mesures de protecció de les praderes de posidònia.

Els joves del municipi demanen lluitar activament per eliminar els micro-plàstics, més neteja a les platges i espais naturals, estudiar el fons marí i sensibilitzar tota la població dels seus tresors, entre moltes altres accions.

Aquest vídeo s’ha fet a proposta d’Unicef, que organitza junt amb el Parlament balear el plenari de la Infància de les Illes, que per enguany plantejava la idea de reflexionar en aquesta jornada sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible i les idees dels joves per avançar en el seu grau de compliment a la Comunitat.

Pel que fa al vídeo que han realitzat els integrants del plenari municipal infantil, els 17 representants de les escoles i centres d’Infantil i Primària de Sant Josep recorden als seus companys i companyes alguns dels drets que tenen segons la Declaració dels Drets de la Infància, aprovada per la Assemblea General de l’ONU el 20 de novembre de 1959.

Aquesta declaració parla de drets que els nens i nenes «han de conèixer i lluitar perquè es respectin», segons recorden els i les membres del plenari infantil. En el decàleg que han escollit es parla del dret a la vida, la salut, l’alimentació, l’aigua, el dret a jugar, a tenir una llar, a la identitat, a la llibertat i a la protecció.