Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia escomet la renovació de l’asfaltat i les voreres del carrer Madrid de Cala de Bou, amb una durada prevista d’un mes

20 novembre, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la regidoria d’Obres i Manteniment, ha iniciat les feines per renovar l’asfaltat i els trams deteriorats de les voreres del carrer Madrid, a Cala de Bou, entre el carrer des Caló i l’avinguda de Sant Agustí. Aquestes feines, adjudicades per un pressupost de 51.364 (amb 10.786 d’IVA), tenen un termini d’execució de quatre setmanes. «Amb aquesta actuació renovam el ferm d’un carrer que ja està molt deteriorat pel trànsit i presenta irregularitats a diversos punts on s’hi fan bassals que eradicarem en aquest mes», ha dit el tinent d’alcalde d’Obres i Manteniment, Pere Ribas.

Les obres s’estendran a un tram de 400 metres del carrer, els que van de l’encreuament amb el carrer des Caló fins a l’avinguda de Sant Agustí, en un vial que té un ample de 8 metres de mitjana.

L’actuació està motivada pel desgast acumulat a la capa de rodadura actual, d’una mitjana de vuit metres d’ample,. Aquest deteriorament ha causat que la plataforma s’hagi deprimit a diversos punts, on s’hi acumula aigua els dies de pluja.

En aquesta ocasió també s’aprofita per actuar a les voreres, atès que hi ha diverses rajoles trencades i presenten discontinuïtats en alguns trams, fet que pot suposar un risc per a les persones. A més es renovaran diverses arquetes en mal estat i s’eliminarà un petit tram de mur que envaeix l’espai dels vianants.

Addicionalment, es dotarà el carrer de la senyalització horitzontal per indicar l’eix de la calçada i les places d’aparcament d’un dels marges de la calçada. A tota la plataforma se li donarà un pendent transversal correcte (2%) per l’evacuació de les aigües pluvials i els límits amb els carrers que s’hi creuen per evitar desnivells.

Amb aquest projecte també s’aprofita per col·locar dos lluminàries a punts on varen ser eliminades per obrir carrers perpendiculars al carrer Madrid.