Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia formo en matèria d’igualtat els monitors de les seves escoles d’estiu.

28 juny, 2019

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la regidoria de Serveis Socials, imparteix una formació en matèria d’igualtat per als monitors i monitores de les escoles municipals d’estiu. Aquesta formació s’impartio els dies 26 i 27 de juny entre les 16.30 i les 19 hores a la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Josep a càrrec de l’experta Itziar Arratibel i s’emmarca en el I Pla d’Igualtat d’oportunitats entre homes i dones de l’Ajuntament de Sant Josep. La formació està subvencionada pel Ministeri de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat a través del Pacte contra la Violència de la Secretaria d’Estat d’Igualtat.

El taller té per objectiu ajudar els assistents a desenvolupar competències i capacitats de intervenció educativa amb enfoc de gènere i coeducatiu en el temps de lleure entre monitors i monitores de les escoles d’estiu.

Al llarg d’aquestes dues sessions de formació, es vol generar un espai per a reflexionar sobre la pràctica educativa, aclarir definicions i conceptes relacionats amb la coeducació i la teoria de gènere, sensibilitzar els monitors i monitores sobre les desigualtats existents a nivell social i educatiu, generar en aquest col·lectiu les capacitats per detectar actituds sexistes entre monitors i entre els infants, a més de formar els i les participants en el treball amb el joc com a ferramenta per una educació no sexista.

L’àmbit del lleure és un entorn molt positiu per a treballar la coeducació i trencar amb els estereotips de gènere, d’aquí la importància d’aquesta formació que treballa les actituds i rols també a través dels jocs. Al taller es fa servir una metodologia molt dinàmica i participativa per abordar temes com el llenguatge inclusiu, espais i jocs amb perspectiva de gènere, els micromasclismes, la diversitat sexual o el bullying.