Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i la conselleria balear d’Habitatge comparen informació sobre els grans tenedors del municipi en una primera reunió de treball per abordar la manca d’habitatges a Sant Josep

14 maig, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha acollit aquest matí una reunió de treball per analitzar diverses qüestions vinculades a la problemàtica de l’habitatge al municipi de la regidora d’aquesta àrea, Guadalupe Nauda, amb el conseller balear d’Habitatge i Transports, Josep Marí Ribas. Entre altres qüestions, la regidora ha aportat diversa documentació sobre casos de possibles grans tenedors de pisos que Marí Ribas s’ha compromès a contrastar amb la que figura al registre autonòmic.

«És la nostra obligació traslladar a l’administració competent les informacions de què disposam per poder comprovar que s’està complint la Llei de l’Habitatge, una normativa pionera per evitar que s’acapari un bé escàs a la nostra illa com són els pisos. Estam molt alerta per detectar possibles casos, especialment quan hi ha fons d’inversió implicats», ha explicat Nauda.

Marí Ribas també ha rebut de la regidora les 68.000 signatures recollides per evitar el desnonament de les famílies allotjades a un immoble de Cala de Bou, una situació que ha qualificat de «preocupant» i en la que ha recordat que «s’han de complir els compromisos adquirits i garantir els drets de les persones, més encara en la situació que estam patint»

La trobada també ha servit per analitzar la viabilitat de diverses opcions per desenvolupar la que seria la primera promoció d’habitatge protegits (VPO per les seves inicials en castellà) al municipi de Sant Josep, un projecte en el que les dues administracions estan compromeses. Marí Ribas ha explicat que manté un «especial interès» en les situacions que afecten al municipi del que ha estat alcalde fins època molt recent i per això ha insistit en la seva voluntat «d’ajudar a buscar solucions» també des de la seva nova responsabilitat al Govern balear.