Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia inicia la reforma del carrer de Cas Vildu i el reordenament de l’aparcament públic, uns treballs amb una durada prevista de tres mesos

26 novembre, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha iniciat fa uns dies els treballs de reforma del carrer de Cas Vildu de Sant Josep en una actuació que pretén millorar la seguretat en el trànsit i per als vianants d’aquest vial. Les feines, que tendran una durada de tres mesos, s’han adjudicat per més de 193.000 euros, amb una rebaixa superior als 50.000 euros del preu de sortida de la licitació, que va ser de 247.000 euros, amb l’IVA inclòs en totes dues xifres. «Es tracta d’una important intervenció en un vial que, dotant-lo de les condicions adequades, pot absorbir molt del trànsit que actualment travessa el poble en direcció a es Cubells», ha dit el tinent d’alcalde d’Obres i Manteniment, Pere Ribas.

Ribas també ha recordat que el tram més estret del carrer fins ara tenia una vorera de només un metre d’ample i la calçada no permetia el pas simultani de dos vehicles. Amb la intervenció que s’està fent «es dotarà d’una vorera d’1,8 metres d’ample al costat del carrer que fins ara no en tenia i s’ampliarà la secció de tota la calçada a una mitjana de sis metres», ha afegit.

Al encreuament amb el carrer de la Vila es farà un nou pas elevat per a vianants que també contribuirà a moderar la velocitat del trànsit rodat i fer més segur el pas caminant. L’actuació preveu la supressió de barreres arquitectòniques de tota l’àrea d’intervenció.

També s’intervendrà a l’aparcament públic de Cas Vildu, del que es suprimirà la rodona per dotar de més espai de maniobra i estacionament. Addicionalment, es reubicaran quatre de les lluminàries, que es renovarà per uns fanals de LED.

Val a dir que per l’ampliació de la secció del carrer s’haurà d’esbocar un tram del mur perimetral de Cas Vildu, que es reconstruirà una mica més endins per deixar pas a la vorera i la calçada ampliada, igual que la caseta de la piscina de l’habitatge, que també es veurà afectat i es refarà d’acord amb les indicacions de la propietat.

L’empresa Agloisa va resultar l’adjudicatària d’aquest projecte en presentar l’oferta més valorada amb un cost de 160.612 euros (als que s’ha d’afegir 33.728 euros més de l’IVA), i tres mesos de termini per completar la feina.