Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia instal·la uns envelats que servirà com a punt de triatge l’accés al Centre de Salut de Sant Josep a petició dels responsables d’aquest equipament que ve a reforçar les mesures de prevenció empreses per l’Ib-Salut

26 març, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha habilitat aquest matí una sèrie d’envelats a l’entrada del Centre de Salut d’aquesta població, a petició del personal sanitari d’aquesta instal·lació, que el vol destinar a punt de triatge per als usuaris que s’hi acostin, entre altres possibles usos, amb la finalitat de separar els possibles casos de malaltia pel Covid-19 de la resta de pacients. En total, s’han desplegat tres envelats, dos de l’Ajuntament i un altre de la Policia Local, més ample, amb espai suficient per a garantir les mesures d’autoprotecció indicades per les autoritats sanitàries i per poder restar a repairo del sol o la pluja mentre s’espera per rebre atenció.

Val a dir que des del primer moment, el Consistori ha donat suport a totes les peticions que han arribat des de les dependències sanitàries del municipi, per tal d’ajudar a reforçar les mesures per prevenir contagis aconsellades des de l’Ib-Salut.

Entre elles, es varen aportar cadires a l’entrada del mateix centre, separades entre sí per tal que les persones que les facin servir puguin guardar la distància recomanada de dos metres, per tal que els acompanyants de les persones que van a rebre atenció sanitària puguin esperar-les més còmodament.

Això es va fer necessari des del moment en que es va restringir l’entrada al centre de salut només als usuaris que han de ser atesos d’urgència, sense poder anar acompanyats. L’accés a l’immoble es va fent segons la gravetat dels casos. Amb els envelats cobrint ara les cadires aquesta espera ja no s’haurà de fer exposats sota el sol o la pluja.

Aquesta acció s’emmarca en la línia d’estreta col·laboració que manté l’Ajuntament amb l’administració sanitària local per tal de mantenir la qualitat en l’atenció als vesins i vesines del municipi tot i la situació excepcional d’aquests dies.