Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia obre el període de sol·licitud per les seves línies d’ajudes per a autònoms i microempreses amb un màxim de 10 treballadors, dotades amb 500.000€

3 juliol, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia obre demà el període de recepció de sol·licituds per optar a les ajudes a autònoms i microempreses del municipi afectades per la complicada situació provocada per la pandèmia de la COVID-19. Aquestes subvencions, dotades amb 500.000 euros, estan cofinançades al 50% amb el Consell d’Eivissa. La regidora de Comerç i Indústria, Pilar Ribas, ha destacat que «aquestes ajudes estan destinades a treballadors per compte propi i microempreses amb fins a 10 persones assalariades i tenen per objectiu ajudar a compensar els efectes que hagi pogut tenir l’estat d’alarma en la seva activitat. Som conscients que aquests són els principals generadors d’ocupació al nostre municipi i volem ajudar al seu sosteniment per tal que puguin superar les dificultats que estaran passant arrel del cessament forçós d’activitat al que s’han vist obligats per la pandèmia» ha comentat Pilar Ribas.

«Aquesta situació anòmala i excepcional ha suposat un problema molt seriós per a moltes famílies, tant a nivell personal com econòmic, i des de l’Ajuntament volem estar al costat del teixit empresarial josepí, perquè és la manera de donar suport a la gent treballadora del municipi».

Els ajuts es divideixen en dues línies diferenciades. D’una banda hi ha les ajudes previstes per empreses que tenen activitat tot l’any, a les que es destina un total de 300.000 euros. Aquestes han de complir el requisit d’haver registrat activitat almenys durant nou mesos al llarg de 2019. Per l’altra, es reserva un import de 200.000 euros a subvencionar les possibles pèrdues de les microempreses i autònoms que treballen només durant la temporada. En aquest cas els negocis han d’acreditar un període mínim d’activitat de quatre mesos i fins un màxim de nou mesos durant l’any passat.

En cada una d’aquestes línies es diferencia entre les empreses que han hagut d’aturar completament la seva activitat, que opten als ajuts més alts, i les que han vist afectada la seva facturació sense haver de tancar portes.

Així, les microempreses amb fins a 10 treballadors que treballen tot l’any i que no han recorregut a l’ERTO però han hagut d’aturar totalment la seva activitat es poden beneficiar d’un ajut de fins a 2.000 euros; les que han aplicat un ERTO al seu planter poden rebre fins a 1.500 euros, el mateix que al cas dels autònoms.

Pels negocis amb la mateixa activitat anual que no han tancat però han perdut com a mínim un 60% dels seus ingressos en comparació amb el mateix període, els ajuts arriben als 1.700 euros pels que tenen fins a 10 treballadors; que es redueixen a 1.275 euros si han aplicat un ERTO al seu planter, el mateix que pels autònoms sense treballadors a càrrec.

En quant a les empreses i autònoms amb activitat estacional, En negocis amb fins a 10 empleats que han hagut de parar per la pandèmia, els ajuts arriben a 1.700 euros, que es redueixen a 1.275 en els casos on s’ha aplicat un ERTO, la mateixa xifra a la que poden optar com a màxim els treballadors autònoms.

Per a les empreses amb activitat temporal on els ingressos han davallat en un 60% de mitjana, els ajuts arriben als 1.500 euros si tenen treballadors a càrrec; 1,125 si han aplicat un ERTO al planter i aquesta mateixa quantitat pels autònoms.

Val a dir que aquests ajuts seran compatibles amb els que concedirà el Govern balear a les pimes de les Illes, en un programa de subvencions al que l’Ajuntament de Sant Josep també té previst de participar.

La presentació de sol·licituds es pot fer de forma telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament (https://santjosep.sedelectronica.es) o bé es pot demanar cita prèvia al email trinidad.navarro@santjosep.org i per qualsevol dubte es pot cridar o escriure whatsapp al telèfon 661 457 936.

Ajudes_Autonoms_Cat_StJosep