Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia obre el termini per optar a una parada al Mercat Hippy de Platja d’en Bossa, que tornen a ser gratuïtes

7 abril, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha obert el termini per sol·licitar alguna de les 54 parades de venda temporal del Mercat Hippy de Platja d’en Bossa. Com l’any anterior, els paradistes no hauran d’abonar la taxa prevista, en atenció a la complicada situació econòmica, de 240 euros, encara que s’haurà de dipositar una fiança de 100 euros que es retornarà al final de la temporada per tal d’assegurar el compromís dels artesans amb la celebració del mercadet, que serà diària. «Seguim apostant pels nostres artesans i per un mercat que ja ha esdevingut un atractiu més de Platja d’en Bossa. En la mesura que ens ho permeti la situació, hem de mantenir accions de dinamització com aquesta i ajudar a un sector que ho està passant malament amb la gratuïtat de les parades és el mínim que podem fer» ha dit la regidora de Comerç, Pilar Ribas.

El mercadet es celebrarà als carrers de la Ruda i del Bruc entre el 15 de maig i fins el 12 d’octubre entre les 18 i les 24 hores. Les peticions s’atendran per ordre d’entrada donant preferència als que varen complir el període compromès l’any passat. A més de la diversa documentació identificativa de l’activitat, cada sol·licitud haurà d’incloure el detall del tipus d’artesania que s’oferirà, amb un termini de 10 dies per presentar la sol·licitud a partir de l’anunci al taulell oficial de l’Ajuntament.

«Com disposam d’un nombre limitat de parades, perquè l’espai als carrers és reduït i s’han de garantir les mesures de separació, es crearà una llista d’espera amb totes les sol·licituds que no resultin adjudicatàries d’una parada, per si més endavant hi ha renúncies o es revoca alguna concessió, en cap cas la mateixa persona podrà tenir més d’una al seu nom», ha dit la regidora.

Per les restriccions vigents al 2020, el mercat artesà va funcionar entre el 15 de juliol i el 7 de setembre. Aquest mercat es va posar en marxa com a via per dinamitzar el teixit empresarial de la zona com un reforç dels seus atractius turístics que alhora es complementa amb distintes accions socials i culturals durant el temps d’activitat. Des del primer moment ha tengut una bona resposta tant dels visitants d’aquest important nucli turístic com de l’important nombre de residents de la zona.