Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia obri a partir d’avui, divendres 20 de maig, el termini d’inscripcions a les escoles d’estiu per a totes les famílies del municipi que necessitin conciliar

20 maig, 2022

L’Ajuntament de Sant Josep obri a partir d’avui, divendres 20 de maig, el termini d’inscripció per a les Escoles d’Estiu d’enguany, que se celebraran als mesos de juliol i agost per a infants d’entre 3 i 12 anys. Les sol·licituds de plaça es poden presentar fins el diumenge següent, 29 de maig, de forma telemàtica a través de la web municipal (www.santjosep.org). El regidor d’Esports, Patxi Vives ha recordat que «per aquesta convocatòria ja no s’aplica el criteri d’assignar les places per ordre d’arribada de les sol·licituds, pensant en buscar una fórmula més justa per a tothom que alhora fes innecessari acudir tothom alhora per mirar d’assegurar-se una plaça i provocant el col·lapse de les oficines, així que ara es donaran les places a les escoles d’estiu per sorteig». Això sí, en les inscripcions tendran preferència, per aquest ordre, els infants residents al municipi, els escolaritzats a algun centre de Sant Josep i, per últim, els no residents a l’hora d’obtenir plaça.

Vives ha volgut explicar que «els més petits de Sant Josep tindran prioritat i beneficis, ja que els nens i nenes empadronades tindran un preu diferent que els infants no residents a Sant Josep.» Així, per als josepins i les josepines l’escola d’estiu tindrà un preu únic de 275 euros, mentre que per als nens i les nenes que no estan empadronades a Sant Josep el preu passa a ser de 400 euros. Si prefereixen pagar de forma fraccionada cada mes d’escola d’estiu, els infants de Sant Josep pagaran 150€ mentre que els petits no residents pagaran 220 euros mensuals.

Per aquest estiu, s’han programat tres escoles, al CEIP Can Raspalls, al CEIP Es Vedrà i al CEIP L’Urgell, amb la previsió de rebre uns 300 inscrits. «Per tal de minimitzar les molèsties que impliquen als centres els preparatius per organitzar les escoles d’estiu, hem canviat alguns dels que participaren l’estiu passat allà on disposam d’una alternativa», ha explicat el regidor.

S’hi podran inscriure els infants d’entre 3 i 12 anys (nascuts entre 2010 i 2018) i tindran la possibilitat de sol·licitar una setmana extra abans i una altra setmana extra després dels mesos de juliol i agost, concretament del 24 al 30 de juny i de l’1 al 9 de setembre. També en aquests casos hi haurà diferència de preus entre empadronats i no empadronats. La setmana extra de juny serà de 45 euros per als empadronats i la setmana extra de setembre costarà 60 euros, mentre que per als infants que no són josepins el preu de la setmana extra de juny ascendeix a 60 euros i l’extra de setembre a 80 euros.

L’horari tampoc varia respecte el curs passat: l’entrada es farà a les 9 hores i la recollida, a partir de les 14 hores. L’escola matinera permet portar els infants entre les 7.45 hores i l’hora d’inici de l’activitat amb un preu de 40 euros pels dos mesos, 25 euros per un mes o inclòs si es vol un servei esporàdic per dia també és possible amb un preu de 2€ per dia. També es manté l’horari de menjador, que permet retardar l’hora de recollida dels infants fins les 16 hores però sense oblidar que les setmanes extra de juny i setembre no comptaran amb servei de menjador.

En tots casos, siguin nens i nenes empadronats o no a Sant Josep, poden optar a descomptes no acumulables, de 20 per cent per cada germà o germana admesa a l’escola, d’un 90% en casos de famílies nombroses o monoparentals i d’un 40% en el cas d’alumnes amb alguna discapacitat de més del 33%. L’admissió de les inscripcions que arribin fora del termini estaran condicionades a l’existència de vacants.

Per assistir a les famílies en aquest tràmit, la regidoria d’Educació ha habilitat un telèfon d’informació: 697 450 745 i un correu electrònic: escolesestiu@santjosep.org.