Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia oficialitza la declaració de Cala d’Hort com a Platja sense Fums amb una nova retolació informativa per la que ha estat guardonada una estudiant de l’Escola d’Arts

30 juliol, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep ha inaugurat aquest matí els nous cartells que informen als usuaris de Cala d’Hort que aquesta és una Platja sense Fums, la primera del municipi de Sant Josep i la primera de l’illa inclosa a la xarxa que promou la conselleria balear de Salut. Se’n han instal·lat tres, distribuïts a l’entrada de la platja, a l’interior de l’arenal i al mig de la glorieta. Aquests han estat dissenyats per Fanny Estefanía Pincay Mendoza, que ha estat la guanyadora del concurs que es va convocar per part de l’Ajuntament entre els estudiants de Disseny Gràfic de l’Escola d’Arts. Per fer-se amb aquest encàrrec rebrà 300 euros, en el que ha admès que és el seu «primer encàrrec remunerat».

Mònica Fernández, la regidora de Medi Ambient, ha destacat que el fet d’esdevenir Platja sense Fums és una acció de conscienciació sense mesures coercitives amb la que es vol posar l’accent en el que és «el principal agent contaminant de les nostres platges». Així, ha assenyalat que cada llosca «pot contaminar fins a 10 litres d’aigua de la mar i fins a 50 d’aigua dolça».

Fernández ha destacat la qualitat artística del treball de Pincay i ha anunciat que aquesta és la primera platja sense fums del municipi, però «volem portar aquesta mateixa imatge a altres punts de la nostra costa, com alguna de les platges del Parc Natural».

A l’acte també ha estat present el regidor de Platges i Litoral, Josep Guasch, que ha cridat a la responsabilitat dels fumadors alhora d’emportar-se les llosques de la platja «si no són capaços de deixar de fumar».

Guasch també ha informat de la imminent entrada en funcionament del sistema de videovigilància de la capacitat a tres enclavaments del municipi: Cala Vedella, Cala Tarida i Platges de Comte, on als propers dies es posarà en marxa. Aquest sistema no enregistra imatges, sinó que avalua el volums d’individus per establir el grau d’ocupació de la platja.

Gràcies a aquests aparells, s’obtindrà una classificació en tres nivells, identificats com els colors d’un semàfor: verd, quan la presència de persones sigui òptima per mantenir les condicions de seguretat per la pandèmia; taronja quan aquesta afluència s’incrementi i vermell a partir del 80% d’ocupació, moment a partir del qual s’estudiaran mesures de restricció d’accés. «Aquesta informació serà accessible a través d’una app i estarà disponible també a la web de l’Ajuntament», ha informat Guasch.