Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ordena el desallotjament cautelar de l’edifici d’una antiga discoteca de Cala de Bou davant la situació de risc imminent detectada pels tècnics municipals

5 juny, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep ha ordenat aquest matí el desallotjament d’un immoble on s’ubica una antiga discoteca, al 44 del carrer de Cala de Bou, després que una inspecció tècnica hagi confirmat el deteriorament estructural de l’edifici. Per aquest fet, els tècnics consideren que aquest presenta una situació de «risc imminent» i han recomanat l’evacuació de les persones que puguin trobar-se al seu interior. Val a dir que a dia d’avui a l’Ajuntament li consta que a l’edifici, integrat per l’establiment d’oci nocturn, un bar de copes i quatre apartaments, només hi ha un dels habitatges ocupat; on viu la persona que també té arrendada la discoteca i ha promogut la inspecció.

L’immoble consta de planta baixa i semisoterrani, destinats a locals, a més de la planta primera, que ocupen els habitatges. El forjat existent entre la planta semisoterrani i la planta baixa de la marge est d’aquest edifici plurifamiliar és on s’ha detectat un deteriorament molt avançat, fins i tot amb el despreniment de part del material. Els tècnics varen trobar que la propietat havia apuntalat diversos punts d’aquesta zona de l’edifici. En la inspecció, realitzada ahir, també es va detectar que els pilars on l’armadura es troba exposada i sense cap referit.

Tant les feines d’apuntalat com els treballs que s’havien fet a la discoteca, que el llogater projectava reobrir, s’han fet sense direcció tècnica. Davant les patologies detectades, els serveis urbanístics conclouen que l’immoble representa un risc imminent per a les persones, fet pel qual recomanen l’evacuació del recinte.

A l’informe que han elaborat, els serveis urbanístics ordenen com a primer pas l’apuntalament correcte de l’edifici sota la direcció «d’un tècnic competent», que haurà de determinar si l’edifici es pot tornar a ocupar total o parcialment.

L’informe tècnic estima que les feines per reparar els greus danys detectats es podrien escometre sense haver de presentar projecte i dóna un termini de tres mesos als propietaris per executar els treballs, que hauran de notificar a l’Ajuntament tan bon punt s’acabin. També els requereix que en un mes com a màxim presentin a una memòria tècnica detallant el treball que s’hi farà i qui en serà el responsable tècnic.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Angel Luis Guerrero, ha recordat l’obligació que tenen tots els propietaris «de garantir la seguretat dels edificis» i ha assenyalat que descuidar aquesta obligació «pot posar en perill a les persones».