Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia organitza la primera junta local de seguretat d’enguany per preparar l’operatiu conjunt amb la resta de Forces de Seguretat de l’Estat davant la propera temporada

13 maig, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha constituït aquest matí la seva Junta Local de Seguretat amb l’objectiu de preparar la coordinació policial davant la propera temporada turística. La junta ha comptat amb la presència de l’alcalde Ángel Luis Guerrero i la nova tinent d’alcalde de Policia Local i Protecció Civil, Pilar Ribas, i la participació de representants de la Delegació del Govern central, l’Administració General de l’Estat a les Pitiüses, els comandaments de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat (FCSE), a més de representants de l’equip de govern, dels grups polítics amb representació i la Policia Local.

A més de qüestions relacionades amb l’operativa policial, els assistents han mostrat la seva preocupació davant un possible increment de la celebració de festes il·legals a habitatges turístics del municipi. «Davant aquesta problemàtica tant el nostre cos de Policia Local com les FCSE ens traslladen que no disposen de prou eines per intervenir amb eficàcia, per això necessitam que des de la Comunitat se’ns proporcioni un marc legislatiu que permeti la intervenció i sancionar-la adequadament en aquesta mena d’estàncies turístiques», ha expressat Ribas en acabar la trobada.

De la junta també en surt el compromís de l’Ajuntament de Sant Josep de signar amb la Guàrdia Civil el conveni Viogen de seguiment a les dones amenaçades i amb mesures de protecció. «Estam parlant d’un àmbit en el que no hi tenim competències i encara patim una situació de restriccions a la contractació que ens impedeixen dotar adequadament la nostra Policia, però no ens podem posar de perfil davant una xacra que condiciona injustament i amenaça la vida de vesines del nostre municipi i per això els i les agents de Sant Josep tornaran a fer un esforç més enllà del que els correspon per assumir aquesta nova tasca», ha assegurat Ribas.

Un altre punt que s’ha acordat és la reedició de les xerrades sobre seguretat per part d’agents especialitzats de l’institut armat orientades a la prevenció de robatoris a habitatges del medi rural. Se n’han previstes almenys dues, que es celebraran properament a Sant Josep i Sant Jordi, atenent una petició municipal davant el bon resultat que varen donar fa uns anys aquestes reunions informatives en les que es proporcionen eines de prevenció i autoprotecció a les persones que viuen al camp.

Ribas ha expressat la voluntat de convocar una nova Junta Local de Seguretat un cop acabada la propera campanya turística, per tal d’avaluar la marxa de la coordinació policial i plantejar els propers reptes del municipi en matèria de seguretat. Ribas també ha agraït l’estreta col·laboració que es ve mantenint amb la resta de FCSE i la bona predisposició de totes a millorar encara més la seguretat del municipi i recollir noves propostes.