Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia posa a disposició del Consell d’Eivissa un terreny per ubicar un subparc de bombers que doni cobertura a tot el sud de l’illa

7 agost, 2019

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ofereix al Consell d’Eivissa un terreny on ubicar un nou subparc de bombers que doni cobertura a tot el sud de l’illa d’Eivissa. En atenció al pla d’ampliació del servei insular de Bombers anunciat per la institució insular, que a mes de millorar les actuals instal·lacions, planteja la creació de dos subparcs, un al nord i l’altre al sud de l’illa, i per tal d’agilitzar la implementació d’aquestes mesures, l’Ajuntament de Sant Josep “ha fet una prospecció de les possibles ubicacions” i està en disposició d’oferir uns terrenys que l’alcalde, Josep Marí Ribas, creu “del tot adequats” per fer-hi aquesta instal·lació “tan necessària per al nostre municipi i per al conjunt de l’illa”.

L’espai que ja s’ha posat a disposició del Consell és un terreny de propietat municipal ubicat al final de l’avinguda de Sant Agustí, a Port des Torrent, junt al dipòsit d’aigua situat en aquest punt del municipi. Des del Consistori es considera i des d’aquest indret es pot cobrir una part molt important dels dos municipis del sud de l’illa, Sant Josep de sa Talaia i Sant Antoni de Portmany, donat que es tracta d’un terreny situat just al mig de l’àrea geogràfica a la què donarà servei. Val a dir que s’ha valorat també la proximitat a les principals vies de comunicació de l’àrea, i des d’aquest punt de vista des de l’Ajuntament es creu que “es redueix sensiblement el temps que es tarda actualment en arribar de l’únic parc de bombers a qualsevol alerta que es produeix a la part sud de l’illa”.

Marí Ribas comparteix la preocupació per la tremenda amenaça que suposa el foc a la nostra illa i està d’acord amb la voluntat expressada des del Consell que la resposta preventiva davant aquest elevat risc, tot i que és una competència dels municipis, s’ha de donar de forma mancomunada al cas d’Eivissa. Per això Sant Josep col·laborarà amb la resta d’ajuntaments i amb el Consell alhora d’aportar solucions que permetin millorar i fer més eficaç el servei insular de bombers.

En aquesta línia, amb la posada a disposició d’aquests terrenys també es fa efectiva una aspiració antiga com és “el acostar al municipi els recursos necessaris per tenir més a prop els mitjans per extingir els possibles focs”, ha dit la regidora de Medi Ambient, Mónica Fernández.

Aquesta proposta s’ha fet arribar ja a la presidència del Consell d’Eivissa, després d’algunes converses mantingudes en les que s’ha informat d’un pla de gran abast per augmentar els mitjans de què disposa actualment el servei de bombers. En cas que aquesta ubicació es consideri adequada per part de la institució insular, els tràmits administratius es podrien completar en el termini d’uns pocs mesos. D’aquesta forma, ja estarien a la seva disposició pel moment en que es decideixi escometre la construcció del subparc, “una actuació que tenim la confiança que es decidirà en un futur no molt llunyà”, segons ha reiterat l’alcalde.

Sant Josep de Sa Talaia , 7 d’agost de 2019