Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia posa en marxa aquest dilluns la cinquena campanya d’esterilització de gats a particulars i entitats

1 febrer, 2023

L’Ajuntament de Sant Josep posa en marxa la cinquena campanya d’esterilització i desparasitació per a gats del municipi, que s’avança enguany davant l’interès de la ciutadania, que des de fa setmanes s’està interessant per quan es reprendrien aquestes accions. Aquesta expectació es correspon amb la gran resposta ciutadana que han tengut les successives convocatòries que s’han fet des de que es va posar en marxa aquest programa, a principis del present mandat: En totes les ocasions s’han esgotat les cites que s’oferien en uns pocs dies. «Fa tres anys es tractava d’una iniciativa pionera a l’illa, i no sabíem quina rebuda tendria. El que ens hem trobat és que les nostres previsions sempre s’han quedat curtes, des del principi, quan es varen esterilitzar els primers 150 gats», ha recordat la regidora de Promoció Social, Guadalupe Nauda. En total, en aquests tres anys s’han gestionat els tractaments de gairebé un miler de gats, oberta tant a les mascotes que tenim a casa com als felins abandonats, «incidint a través d’entitats protectores en les colònies urbanes que hi ha al municipi», ha afegit.

Les dos campanyes següents, en que es va ampliar el pressupost, les previsions varen tornar a superar-se, segons ha recordat la regidora de Promoció Social, Guadalupe Nauda. Amb un total de 550 animals més atesos, als que s’han de sumar els 274 gats tractats al llarg de l’any passat.

«Des de fa un temps introduirem un copagament per poder arribar encara a més casos i alhora fer corresponsable al propietari de la salut de la seva mascota. I tot i aquest canvi, novament la resposta de la ciutadania ha estat positiva amb una demanda de cites molt alta. Per això seguim promovent un programa que té molts beneficis tant per les nostres mascotes com per la comunitat», ha insistit Nauda, que ha recordat la incidència «positiva» que té l’esterilització «en allargar l’esperança de vida dels gats».

Aquesta nova campanya d’esterilització manté l’objectiu d’evitar la proliferació d’animals de companyia i el seu abandó, amb la col·laboració de tots els centres veterinaris de Sant Josep: Clínica Veterinària San Jorge, Clínica Veterinària Sant Josep i el Centre Veterinari de Port des Torrent. El cost de la intervenció d’esterilització és totalment gratuït per a associacions i entitats protectores, que podran portar animals sense cap limitació. En aquest cas, la coordinació es farà a través de Care4Cats, amb la que hauran de contactar a través del 646 574 602.

En el cas dels veïns i les veïnes del municipi es manté la fórmula del copagament que es va implantar l’any passat a un preu de 20€ per a l’esterilització dels mascles i 30 euros per les femelles, amb un màxim de tres animals per cada particular, que haurà de ser resident al municipi. Nauda ha detallat que aquesta cinquena campanya, la primera d’aquest 2023, es disposa d’un pressupost de 21.000 euros.

Per a poder beneficiar-se del programa cal demanar cita amb el centre veterinari més pròxim al domicili de l’interessat i demostrar que és un particular resident del municipi.

Els telèfons per a sol·licitar cita a partir del proper dimecres, 1 de febrer, són:

Clínica Veterinaria de Port des Torrent, gestionada per Carlos Revilla, 971 80 40 22

Clínica Veterinària de Sant Josep, de la què és titular Lina Torres, 971 80 08 12

Clínica Veterinaria San Jorge, a càrrec de Fernando Ribas, 971 39 61 38.