Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia posa en marxa aquest dilluns la tercera campanya d’esterilització de gats amb preus especials per a particulars i gratuïta per les entitats dedicades al benestar animal. El servei de gestió d’animals domèstics de Sant Josep no té cap ca acollit a dia d’avui, fruit de les accions per buscar una nova llar als que han anat passant per les instal·lacions des que es va implantar

3 maig, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia posa en marxa a partir de demà, dilluns 3 de maig, la tercera campanya d’esterilització per a gats del municipi, atesa la gran resposta de les dues realitzades durant l’any passat, quan es varen esgotar totes les cites disponibles en només uns dies. «La primera edició de la campanya va començar al mes de maig passat i que en poques setmanes es va esgotar tot el pressupost que hi haviem destinat, amb 150 gats esterilitzats; en la segona campanya ampliarem el pressupost i l’interès ens va tornar a desbordar les previsions, amb 250 animals atesos. Estam decidits a seguir donant suport al gest de responsabilitat que suposa l’esterilització, una passa que hem de seguir reivindicant pels seus beneficis pels nostres animals estimats i per la comunitat», ha dit la regidora de Benestar Animal, Guadalupe Nauda, que també ha valorat el fet que a les dependències municipals de Natura Parc «no hi queda cap ca acollit des de fa setmanes».

Aquesta tercera campanya d’esterilització manté l’objectiu d’evitar la proliferació d’animals de companyia en el municipi i el seu abandó, en una acció en la que tornen a participar tots els centres veterinaris de Sant Josep: Clínica Veterinària San Jorge, Clínica Veterinària Sant Josep i el Centre Veterinari de Port des Torrent.

El cost de la intervenció d’esterilització és totalment gratuït per a associacions i entitats protectores, fins a un màxim de 15 animals per cadascuna. En aquest cas, la coordinació es farà a través de Care4Cats amb la que hauran de contactar a través del 646 574 602.

En el cas dels veïns i les veïnes del municipi s’ha optat per la fòrmula del copagament a un preu de 20€ per a l’esterilització dels mascles i 30 euros per les femelles, amb un màxim de dos animals per particular.

«El control de natalitat és vital per evitar l’abandonament dels animals i garantir una bona convivència a la nostra comunitat, i té un efecte molt positiu en l’esperança de vida i el benestar dels gats», ha explicat Nauda, que ha recordat que per aquesta tercera campanya, la primera d’aquest 2021, s’amplia el pressupost als 21.000 euros, cinc mil més que a l’anterior, realitzada a partir de setembre de l’any passat. Al 2020 es varen destinar 42.000 euros en total a aquest capítol.

Per a poder beneficiar-se del programa cal demanar cita amb el centre veterinari més pròxim al domicili de l’interessat i demostrar que és un particular resident del municipi.

Els telèfons per a sol·licitar cita a partir del proper dilluns, 7 de setembre, són:

Clínica Veterinaria de Port des Torrent, gestionada per Carlos Revilla, 971 80 40 22

Clínica Veterinària de Sant Josep, de la què és titular Lina Torres, 971 80 08 12

Clínica Veterinaria San Jorge, a càrrec de Fernando Ribas, 971 39 61 38.

CANERA BUIDA

Nauda ha valorat «l’augment de la conscienciació ciutadana sobre l’abandonament» i la millora en la gestió d’aquests casos que ha suposat l’adjudicació a Natura Parc del servei de gestió d’animals domèstics de Sant Josep, fa gairebé dos anys. «En aquell moment teníem gairebé 90 cans acollits en una instal·lació aliena des de feia més de tres anys i la situació era de pràctic estancament, sense gairebé sortides i amb un cost per l’Ajuntament de prop de 15.000 euros mensuals pel seu manteniment», ha recordat la regidora.

«Ara estam en la situació contrària, amb unes instal·lacions pròpies, els cans que hem acollit no hi han arribat a passar més d’un mes de mitjana i es dona el cas que fa ja molts dies que no en queda cap», ha valorat.