Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia posa en marxa la Biblioteca a Domicili, un servei que portarà els llibres a casa dels lectors mentre duri el confinament

20 abril, 2020

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha posat en marxa aquesta setmana la Biblioteca a Domicili, un servei que porta els llibres de les dues biblioteques municipals als seus usuaris per tal que puguin continuar llegint mentre duri el confinament. «Amb aquesta iniciativa volem mantenir a la ciutadania en contacte amb la cultura i amb els llibres, posant al seu abast una eina que també els ajudarà a evadir-se en aquest període complicat. A més, donam resposta a una demanda que ens havien fet arribar els i les usuàries de les biblioteques», ha dit la regidora, Cristina Ribas.

Aquesta iniciativa s’ha posat en marxa en primer lloc amb els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Sant Josep, fent arribar a les 11 persones que l’integren un llibre que portaven gairebé un mes esperant, ‘El clan del oso cavernario’, de Jean M. Auel. De fet, amb el primer repartiment s’atén una de les peticions de les usuàries, que demandaven poder seguir d’alguna manera amb l’activitat del club tot i el confinament.

Junt amb la bossa amb el llibre que toca llegir, les lectores i els lectors del club han rebut un missatge d’ànim i afecte per part de les bibliotecàries de Sant Josep.

S’ha de dir que el préstec interbibliotecari que permet disposar de més còpies d’un llibre està interromput actualment, fet pel qual el nombre de títols disponibles per una lectura col·lectiva també s’ha reduït i això afectarà al Club de Lectura.

Una vegada iniciat, es donarà aquest servei també des de la Biblioteca Vicent Serra Orvay de Sant Jordi, on ja tenen les primeres cinc comandes de llibres per entregar a domicili.

Aquest servei de repartiment s’ha pogut posar en marxa gràcies a la reassignació del personal municipal d’ordenança a altres tasques, arrel del tancament de les escoles i les instal·lacions esportives del municipi, i es mantindrà mentre no pugui retornar a la seva feina habitual.

Tot i que els terminis de devolució dels llibres no s’apliquen durant el confinament, i també hi ha l’opció d’entregar-los a les bústies de les biblioteques per aquelles persones que puguin sortir al carrer. Els títols retornats es desinfectaran abans de posar-los de nou a disposició dels usuaris.

Les persones que ja siguin usuàries de les dues biblioteques poden accedir al servei de préstec en les mateixes condicions que fins ara. Les persones interessades també tenen la possibilitat de donar-se d’alta posant-se en contacte amb les biblioteques i aportant la documentació que es detalla a https://www.bibliotecaspublicas.es/santjosep/solicitud_carne.htm .

Per conèixer els llibres disponibles es pot accedir al catàleg col·lectiu de les biblioteques de Balears, a l’adreça cabib.uib.es, o bé consultar directament per correu electrònic o telèfon, on també es podrà formalitzar la petició, a l’espera de que arribi a casa. Al cas de la biblioteca Vicent Serra Orvay, a bibliosantjordi@santjosep.org o cridant al 971308688; a la biblioteca de Sant Josep, al correu biblioteca@santjosep.org o al telèfon 971800416.

Pels usuaris registrats també hi ha l’opció d’accedir al catàleg de llibres electrònics disponible a https://illesbalears.ebiblio.es/opac/#index