Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia posa en marxa un taller de reciclatge a les escoles en què es transformen en davantals els pareos que decomissa la Policia Local als venedors ambulants, dins el programa SOIB 30 Formació i Ocupació Sant Josep Recicla

30 gener, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha incorporat un nou taller a la seva oferta formativa per als centres escolars amb el qual, a més, es dóna una sortida a la ingent quantitat de material que cada any decomissa la Policia Local als venedors ambulants, una activitat prohibida al municipi. En el marc del programa SOIB 30 Formació i Ocupació Sant Josep Recicla, finançat amb fons de la LXIV Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals, s’ensenya a l’alumnat com confeccionar-se un davantal fent servir com a matèria primera els pareos confiscats al llarg de la passada temporada.

Val a dir que a aquestes teles, que s’arribaven a acumular per milers en bosses voluminoses als magatzems policials, fins ara no se’ls donava cap sortida, i periòdicament es recollien en contenidors per a la seva eliminació.

Gràcies a la col·laboració entre el cos policial i els responsables del projecte  Sant Josep Recicla i al compromís de totes les parts per trobar una sortida que permetés valorar aquest ingent volum de material, ja s’han pogut fer davantals i treballar amb ells a una sessió al CEIP L’Urgell.

En concret, fa uns dies es va impartir un taller als nens i nenes d’Infantil, un total de 98 infants de 3 a 5 anys. La formació va anar a càrrec  de l’alumnat-treballador de Sant Josep Recicla. A més, també s’ha realitzat una nova activitat pràctica amb l’escola d’educació especial Amadiba amb aquests davantals.

El programa SOIB 30 Formació i Ocupació Sant Josep Recicla s’orienta a persones desocupades de més de 30 anys, als que es contracta per un període d’un any (que en la present convocatòria arribarà fins al 19 de març), per a realitzar tasques d’informadors i informadores ambientals.

En el marc d’aquesta iniciativa, les 10 persones contractades també reben formació en àrees vinculades als serveis administratius generals, anglès, informàtica i altres continguts que els facilitaran la recerca de feina i milloraran la seva ocupabilitat.