Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia presenta la XXIX edició del Festival de Teatre Infantil El Festín, el més antic que se celebra a l’illa i un dels més veterans de Balears, després de la pausa obligada per la pandèmia

17 juny, 2022

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha presentat aquest matí la XXIX edició del Festival de Teatre Infantil El Festín, el més veterà de l’illa i un dels més antics de Balears, que enguany es celebra a cavall entre els mesos de juny i juliol i recupera el seu funcionament habitual, ja sense cap mena de restricció.

El Festín de 2022 començarà el cap de setmana del 24 al 26 de juny, amb els tres primers dies d’espectacles que acabaran el cap de setmana de l’1 al 3 de juliol. En la presentació, que s’ha fet a aquest matí a l’Ajuntament de Sant Josep hi han participat el regidor de Joventut, Francisco Vives, i el tècnic de Joventut, Guisante, alma mater del festival cultural nascut fa 30 anys. «Guisante ha aconseguit que durant dos caps de setmana el CEIP Sant Jordi es torni a omplir de la màgia i la il·lusió dels espectacles teatrals i de circ. El programa d’enguany està ple de sorpreses i tornam a comptar amb les companyies de l’illa, que vendran a mostrar el que han estat fent aquests últims mesos, estem segurs que el public més petit del municipi està desitjant que arribi el primer dia, per gaudir del Festín com ha set sempre».

Guisante, per la seva banda, ha explicat que aquesta ha «intentat recuperar el format que hem mantingut gairebé durant tres dècades, de fet si no hagés set per la pausa obligada de la pandèmia aquesta hauria estat la edició que fa 30. Totes les companyies que vendran ens han fet arribar que tenen moltes ganes d’estar-hi, després de l’etapa fosca que hem passat els últims dos anys, i, com els artistes, volem recuperar l’entusiasme i l’inocència amb que miren els infants tot el que passa a l’escenari», ha afegit.

Com sempre, als sis dies d’espectacles infantils i per a tots els públics es podran veure els muntatges de companyies arribades d’arreu per portar a escena un total de 19 espectacles. «Les companyies que venen de fora arriben de Barcelona, d’on arriben sis dels muntatges, Mallorca, València i Granada», ha explicat Guisante, que també ha inclòs al programa «vuit espectacles que han muntat cinc companyies eivissenques, dos d’elles del nostre municipi». «Hem d’agrair el treball de totes elles per seguir apostant per la creació i per ajudar-nos a fer cada any un millor Festín, on alguna d’elles hi participa amb tres espectacles distints, com és el cas de Musicaldansa», ha recordat.

El tècnic ha explicat que part de l’experiència del Festín consisteix en «portar a escena espectacles de companyies de fora i de l’illa, sobretot muntatges escolars, perquè els més petits i petites comparteixin l’experiència dels artistes que acumulen anys sobre els escenaris i es trobin tots plegats entre bastidors».